Το γαλλικό υπουργείο Οικονομικών επεξεργάζεται σχέδια για να κλείσει το φορολογικό κενό που ωφελεί τις πλατφόρμες βραχυπρόθεσμης ενοικίασης διαμερισμάτων, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Μπρούνο ΛεΜερ.

Σε πολλές γαλλικές πόλεις υπάρχει έλλειψη κατοικιών με τις πλατφόρμες ενοικίασης σε τουρίστες να είναι αυτές που συνήθως κατηγορούνται για τη μειωμένη προσφορά κατοικιών.

«Λουκέτο» στην Airbnb βάζει η Νέα Υόρκη – Πώς «απαντά» η εταιρεία

Μία τριάδα βουλευτών, διακομματικής προέλευσης, ζήτησε τον περασμένο μήνα να εφαρμοστούν αυστηρότεροι κανόνες για την ρύθμιση της συγκεκριμένης αγοράς και να τερματιστεί η ευνοϊκότερη φορολογική μεταχείριση έναντι των κανονικών μακροχρόνιων μισθώσεων.

Θα μεταρρυθμίσουμε τους φορολογικούς κανόνες

«Δυσκολεύομαι να καταλάβω την πολύ ευνοϊκή φορολογική μεταχείριση για την Airbnb. Θα μεταρρυθμίσουμε τους φορολογικούς κανόνες και θα ακολουθήσουν σχετικές προτάσεις», δήλωσε ο ΛεΜερ στο BFM TV.

«Όταν ένα απροσδόκητο κέρδος γίνεται πολύ μεγάλο και η φορολόγηση είναι πολύ ευνοϊκή, δεν υπάρχει λόγος να διατηρηθεί μια τέτοια φορολογική μεταχείριση που οδηγεί σε υπερβολή», πρόσθεσε.

Αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών δήλωσε στο Reuters ότι τα σχέδια βρίσκονται υπό επεξεργασία και δεν είναι ακόμη σαφές εάν θα συμπεριληφθούν στον προϋπολογισμό του 2024, ο οποίος είναι πιθανό να δημοσιευθεί στα τέλη Σεπτεμβρίου.

Η απάντηση της Airbnb

Σχεδόν το 20% των ανθρώπων στην ευρύτερη περιοχή του Παρισιού που δεν νοικιάζουν ήδη το σπίτι τους ή μέρος αυτού μέσω Airbnb σχεδιάζουν να το κάνουν κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του επόμενου έτους στη γαλλική πρωτεύουσα, σύμφωνα με έρευνα της πλατφόρμας που υλοποίησε η εταιρεία δημοσκοπήσεων Ifop.

«Η Airbnb συμβάλλει στην ενίσχυση του εισοδήματος χιλιάδων γαλλικών οικογενειών και το 60% λέει ότι το επιπλέον εισόδημα τις βοηθά να αντέξουν οικονομικά το αυξανόμενο κόστος ζωής», ανέφερε η Airbnb σε ανακοίνωσή της.

«Θέλουμε να συνεργαστούμε με τη γαλλική κυβέρνηση σε μέτρα για να κάνουμε τη ζωή τους πιο εύκολη – όχι πιο δύσκολη – ενώ συνεργαζόμαστε για να αντιμετωπίσουμε τις βαθύτερες αιτίες των στεγαστικών προκλήσεων», καταλήγει η Airbnb, η οποία είναι επίσημος χορηγός των Αγώνων.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Tesla: Πόσο άτρωτο είναι το Cybertruck μπροστά στην άμμο, το χιόνι και τις ανακλήσεις
Διεθνή |

Άμμος, χιόνι και ανακλήσεις - Πόσο άτρωτο είναι το Cybertruck της Tesla

Για τον Ίλον Μασκ, ο μοναδικός σχεδιασμός του αυτοκινήτου δημιουργούσε τεράστια προβλήματα με την κλιμάκωση της παραγωγής - Δεν είναι τυχαίο πως σχολίασε: «Σκάψαμε τον δικό μας τάφο με το Cybertruck»