
Άλμα 1,8% σημείωσε ο Nikkei 225 της Ιαπωνίας, ξεπερνώντας το βασικό ψυχολογικό όριο των 33.000 μονάδων για πρώτη φορά από τον Ιούλιο του 1990, αφού έκλεισε στις 33.018,65 μονάδες. Εν τω μεταξύ, ο Topix έφτασε επίσης σε νέα υψηλά του 2023, κλείνοντας κατά 1,16% υψηλότερα στις 2.264,79 μονάδες.
Στην Αυστραλία, ο S&P/ASX 200 επέστρεψε από την αργία και σημείωσε άνοδο 0,23% για να κλείσει στις 7.138 μονάδες. Ο Kospi της Νότιας Κορέας ανέκαμψε και σημείωσε άνοδο 0,33%, ενώ ο Kosdaq σημείωσε επίσης άνοδο 1,25%.
Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ συνέχισε για τέταρτη ημέρα το ανοδικό σερί, αφού σημείωσε τελευταία άνοδο 0,74%. Στην ηπειρωτική Κίνα, ο Shanghai Composite παρουσίασε μικρή μεταβολή και ο Shenzhen Component κέρδισε 0,61%.
Άλμα Toyota
Οι μετοχές της ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας Toyota σημείωσαν άνοδο άνω του 5% μετά την ανακοίνωση της εταιρείας ότι θα παρουσιάσει μια πλήρη σειρά ηλεκτρικών οχημάτων με μπαταρίες “επόμενης γενιάς” από το 2026. Αυτά θα αναπτυχθούν και θα κατασκευαστούν από μια νέα μονάδα EV με την ονομασία BEV Factory, η οποία ιδρύθηκε τον Μάιο.
Λαϊκή Τράπεζα Κίνας
Η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας μείωσε το επταήμερο επιτόκιο επαναγοράς κατά 10 μονάδες βάσης από 2% σε 1,9%, διοχετεύοντας 2 δισεκατομμύρια κινεζικά γιουάν (279,97 εκατ. δολάρια) μέσω των επταήμερων repos. Η συμφωνία επαναγοράς (repo) είναι ένα είδος βραχυπρόθεσμου επιτοκίου δανεισμού.
Πρόκειται για την πρώτη τέτοια κίνηση της κεντρικής τράπεζας από τον Αύγουστο και ακολουθεί τη μείωση των επιτοκίων καταθέσεων από τις μεγαλύτερες τράπεζες της χώρας την περασμένη εβδομάδα, σηματοδοτώντας ότι επίκειται περαιτέρω νομισματική χαλάρωση.


Latest News

Πέφτουν οι αποδόσεις στα ευρωομόλογα - Υποχωρεί το spread του ελληνικού 10ετούς
Η αβεβαιότητα στην αγορά ωθεί τους επενδυτές σε ασφαλή επενδυτική καταφύγια

ΔΕΗ και Motor Oil δίνουν… θετική ενέργεια στο Χρηματιστήριο
Η υπεραπόδοση του ΧΑ έναντι των ξένων προφανώς δημιουργεί αισιοδοξία για τη συνέχεια

Ήπιο profit taking στο Χρηματιστήριο Αθηνών - Αναζητούνται άμυνες
Η αγορά χρειάζεται να αφομοιώσει τη μεγάλη κίνηση του τελευταίου δεκαπενθημέρου μέχρι να μπορέσει να διασπάσει με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα τη ζώνη των 1.700 μονάδων

Μικρή ανάκαμψη για την τιμή του πετρελαίου
Στο ραντάρ των επενδυτών η αύξηση της παραγωγής του ΟΠΕΚ+ και τα σήματα της Ουάσινγκτον για τους δασμούς

«Γαλλικές» πιέσεις δέχονται οι ευρωαγορές
Στο επίκεντρο ο εμπορικός πόλεμος ΗΠΑ - Κίνας και τα εταιρικά αποτελέσματα

Μικτά πρόσημα στην Ασία - «Σιβυλλική» η Κίνα
Μετά από τα τελευταία σχόλια τόσο του προέδρου όσο και του Υπουργού Οικονομικών των ΗΠΑ, η Κίνα δείχνει ότι είναι ανοιχτή σε εμπορικές συνομιλίες με τις ΗΠΑ

Γιατί ο χρυσός ξεπέρασε αμερικανικά ομόλογα και δολάριο - Το ράλι δίχως φρένα
Ο χρυσός διανύει ένα ράλι που φαίνεται ασταμάτητο - Η τιμή του έσπασε το φράγμα των 3.500 δολ, ανά ανά ουγγιά

Συνέχεια του ράλι στη Wall Street με ελπίδες για αποκλιμάκωση των εμπορικών εντάσεων
Η Wall Street συνέχισε στον ίδιο ρυθμό με χθες, αλλά περιμένει ακόμη αρκετά για να μπορέσει να επανέλθει σε μια πιο κανονική τροχιά

Deutsche Bank: Κι όμως… οι αγορές δεν βλέπουν ακόμη ύφεση λόγω δασμών
Η ιστορία δείχνει ξεκάθαρα ότι αν τελικά υπάρξει ύφεση, τότε υπάρχει ακόμα πολύς χώρος για περαιτέρω πτώση στις αγορές, εξηγεί η Deutsche Bank

Άλμα 3% για τον DAX, ισχυρά κέρδη στις ευρωαγορές
Ο Τραμπ και πάλι αναστάτωσε τις αγορές δίνοντας ελπίδα για μια συμφωνία στο εμπορικό αδιέξοδο μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας