Μικτή εικόνα παρουσιάζουν οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων, καθώς οι επενδυτές βρίσκονται σε αναμονή για την ανακοίνωση των στοιχείων για τον Δείκτη Τιμών Καταναλωτή τον Μάιο, που θα πραγματοποιηθεί μια μέρα πριν από την συνεδρίαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ.

Η απόδοση του 10ετούς  κρατικό ομόλογο ενισχύθηκε 3 μονάδες βάσης στο 3,774%. Η απόδοση του 2ετούς κρατικού ομολόγου διαπραγματευόταν χαμηλότερα κατά 1,4 μονάδες βάσης  στο 4,590%. Η απόδοση του 30ετούς ενισχύθηκε κατά περίπου 3 μονάδες βάσης στο 3,914%.

Wall Street: «Σπάει» αντιστάσεις ο S&P 500

Οι επενδυτές προετοιμάζονται για μια εβδομάδα που θα ανακοινωθούν σημαντικά οικονομικά στοχεία αλλά και για την πολυαναμενόμενη συνεδρίαση της Federal Reserve. Η έκθεση για τον Δείκτη Τιμών Καταναλωτή του Μαΐου αναμένεται την Τρίτη, τη μέρα που ξεκινάει η διήμερη συνεδρίαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ που θα αποφασίσει την επόμενη κίνηση νομισματικής πολιτικής.

Η συνεδρίαση αυτή θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη με απόφαση σχετικά με το αν η κεντρική τράπεζα θα διακόψει ή θα συνεχίσει την εκστρατεία αύξησης των επιτοκίων της, η οποία ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2022 με στόχο την ψύξη της οικονομίας. Μετά την τελευταία συνεδρίαση της Fed, οι αξιωματούχοι έδωσαν σήμα ότι οι αυξήσεις των επιτοκίων θα μπορούσαν να διακοπούν σύντομα.

Τα σχόλια των ομιλητών της Fed και τα οικονομικά στοιχεία έχουν κατά καιρούς δημιουργήσει αμφιβολίες για το αν οι αυξήσεις των επιτοκίων θα σταματήσουν πράγματι στη συνεδρίαση αυτής της εβδομάδας. Παρ’ όλα αυτά, οι έμποροι τιμολογούν μόλις 26,4% πιθανότητα αύξησης των επιτοκίων, σύμφωνα με το εργαλείο FedWatch της CME Group.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές