Πτώχευση κήρυξε χθες Δευτέρα η Instant Brands, η εταιρεία κατασκευής μαγειρικών σκευών Pyrex, καθώς, όπως ανακοίνωσε, δεν μπορούσε να αντεπεξέλθει στα συσσωρευμένα χρέη και στα αυξανόμενα επιτόκια, την ώρα που αυστηροποιούνται και οι όροι δανεισμού.

Η εταιρεία, που ελέγχεται από την εταιρεία ιδιωτικών μετοχών Cornell Capital LLC, και 14 θυγατρικές της κατέθεσαν αίτηση προστασίας του Κεφαλαίου 11 από τους πιστωτές στο ομοσπονδιακό δικαστήριο πτώχευσης στο νότιο Τέξας, με περιουσιακά στοιχεία και υποχρεώσεις έως και 1 δισεκατομμύριο δολάρια.

Η Instant Brands ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να συνεχίσει να λειτουργεί όσο βρίσκεται σε καθεστώς αναδιάρθρωσης και προς αυτή την κατεύθυνση έχει δεσμεύσει 132,5 εκατομμύρια δολάρια σε χρηματοδότηση. Οι οντότητες που βρίσκονται εκτός των Ηνωμένων Πολιτειών και του Καναδά δεν ζητούν δικαστική προστασία.

«Οι αυστηρότεροι όροι πίστωσης και τα υψηλότερα επιτόκια επηρέασαν τα επίπεδα ρευστότητάς μας και κατέστησαν τη κεφαλαιακή μας δομή μη βιώσιμη», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Ben Gadbois.

Η εταιρεία, που εδρεύει στο Ιλινόις δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα για πρόσθετο σχόλιο.

Οι πρακτικές μαρκετίνγκ

Υπενθυμίζεται ότι τον Ιανουάριο η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου των ΗΠΑ επέβαλε στην Ιnstant Brands να πληρώσει πρόστιμο και να αλλάξει τις πρακτικές μάρκετινγκ, καθώς διαφήμιζε ψευδώς ως «Made in USA» συγκεκριμένο σκεύος της, ενώ ένα μέρος από αυτά, τα έφερνε από την Κίνα.

Η Davis Polk & Wardwell είναι Η δικηγορική εταιρεία που εκπροσωπεί την Instant Brands είναι η Davis Polk & Wardwell και η AlixPartners είναι ο σύμβουλος αναδιάρθρωσης.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή