Τον τερματισμό των δραστηριοτήτων της στον τομέα της διαχείρισης περιουσίας και στο personal banking και στη Ν. Ζηλανδία ανακοίνωσε η HSBC, στο πλαίσιο της στρατηγικής επανεξέτασης της λιανικής τραπεζικής της που έχει γνωστοποιήσει από πέρσι.

Έτσι, αποχωρεί από λιγότερο κερδοφόρες δραστηριότητες παγκοσμίως για να επικεντρωθεί στην επέκτασή της στην περιοχή της Ασίας.

Η διαδικασία, ως αποτέλεσμα στρατηγικής αναθεώρησης, θα πραγματοποιηθεί σε βάθος χρόνου αρκετών ετών και σταδιακά, διευκρινίζεται στην ανακοίνωση της τράπεζας.

Η HSBC, με έδρα το Λονδίνο, «δεν μπορεί πλέον να δικαιολογήσει την επένδυση σε αυτήν τη δραστηριότητα, δεδομένων των μεταβαλλόμενων λειτουργικών απαιτήσεων στην αγορά και της δυνατότητας επέκτασης της επιχείρησης», αναφέρεται.

Η Νέα Ζηλανδία είναι η πιο πρόσφατη αγορά από την οποία αποφασίζει να αποχωρήσει η εισηγμένη στο Λονδίνο και στο Χονγκ Κονγκ.

Ο στρατηγικός σχεδιασμός και τα… ασημικά

Ο μεγαλύτερος δανειστής της Ευρώπης βρίσκεται σε διαδικασία εξόδου από περίπου μία στις πέντε από τις αγορές που δραστηριοποιείται για να επικεντρωθεί στην επέκτασή της στην αγορά της Ασίας, δήλωσε πρόσφατα στο Reuters ο Οικονομικός Διευθυντής της τράπεζας Georges Elhedery.

Ο στρατηγικός αυτός σχεδιασμός της HSBC έχει ήδη βάλει σε τροχιά υλοποίησης πογραμματισμένες πωλήσεις δραστηριοτήτων της στη Γαλλία, την Ελλάδα, στη Ρωσία και στον Καναδά.

Ειδικότερα, όσον αφορά την Ελλάδα, το δίκτυο και τις εργασίες της HSBC θα απορροφήσει η Παγκρήτια Τράπεζα. Στο πλαίσιο της πώλησης αυτής, το σύνολο του απασχολούμενου κατά την ολοκλήρωση της σκοπούμενης συναλλαγής προσωπικού της HSBC Continental Europe, Ελλάδος, θα μεταβιβαστεί στην Παγκρήτια Τράπεζα Α.Ε.

Η σκοπούμενη συναλλαγή αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του πρώτου εξαμήνου του 2023.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Ευρωεκλογές: Η δημοσκόπηση των δημοσκοπήσεων – Οι «κερδισμένοι» και οι «χαμένοι»
Επικαιρότητα |

Η δημοσκόπηση των δημοσκοπήσεων για τις ευρωεκλογές – Οι «κερδισμένοι» και οι «χαμένοι»

Σχεδόν τέσσερις εβδομάδες από τις ευρωεκλογές το σκηνικό δείχνει «καθαρό» ως προς το κόμμα που θα τερματίσει πρώτο όμως οι κάλπες θα μετρήσουν το ποσοστό δυσαρέσκειας των πολιτών και θα εξαχθούν χρήσιμα συμπεράσματα.