Η αύξηση των επιτοκίων από τις κεντρικές τράπεζες έδωσε ώθηση στα κέρδη της HSBC Holdings, τα οποία αυξήθηκαν κατά 212%.

Η μεγαλύτερη τράπεζα της Ευρώπης παρουσίασε κέρδη προ φόρων 12,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων για το πρώτο τρίμηνο που έληξε τον Μάρτιο, έναντι 4,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων έναν χρόνο νωρίτερα.

Τα αποτελέσματα ήταν καλύτερα από τη μέση εκτίμηση 8,64 δισεκατομμυρίων δολαρίων 17 αναλυτών που συνέταξε η HSBC.

Τα συνολικά κέρδη της HSBC ενισχύθηκαν από την αντιστροφή της απομείωσης 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων που έλαβε έναντι της προγραμματισμένης πώλησης της γαλλικής επιχείρησής της, αντανακλώντας το γεγονός ότι η συμφωνία ενδέχεται να μην ολοκληρωθεί πλέον.

Η τράπεζα που μετατρέπει σε χρυσό τη χρεοκοπία της Silicon Valley Bank

Εξαγορές

Η τράπεζα είπε ότι η προγραμματισμένη πώληση 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων της καναδικής της επιχείρησης, η οποία αρχικά επρόκειτο να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους, θα πραγματοποιηθεί το πρώτο τρίμηνο του 2024.

Ανακοίνωσε επίσης μέρισμα 0,10 $ ανά μετοχή, το πρώτο τρίμηνο μέρισμα από το 2019.

Η HSBC, όπως και άλλοι βρετανοί δανειστές, ανέφεραν εκροές καταθέσεων για το τρίμηνο, εάν προεξοφλούνταν εκείνες που απέκτησε διασώζοντας τον τοπικό βραχίονα της αποτυχημένης αμερικανικής τράπεζας Silicon Valley Bank.

Μεγάλες ευρωπαϊκές τράπεζες ανέφεραν ότι οι καταθέσεις μειώνονται καθώς οι καταναλωτές που αντιμετωπίζουν κρίση κόστους ζωής αναζητούν προϊόντα υψηλότερης αμοιβής, όπως καταθέσεις καθορισμένης διάρκειας και επενδυτικά κεφάλαια.

Παρά τα αυξανόμενα κέρδη, η HSBC δεν αύξησε τον βασικό στόχο απόδοσης της για την επίτευξη απόδοσης υλικών μετοχών τουλάχιστον 12% από φέτος και μετά, ενώ οι αναλυτές εκτιμούσαν ότι η βασική μέτρηση θα αίρονταν.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή