Μια έπαυλη που θυμίζει Βερσαλλίες πωλείται στο Ντουμπάι έναντι 750 εκατομμυρίων ντιρχάμ (204 εκατομμύρια δολάρια), γεγονός που την καθιστά το ακριβότερο σπίτι στην αγορά σε μια πόλη όπου τα πολυτελή ακίνητα έχουν χτυπήσει κόκκινο. Το σπίτι βρίσκεται στην περιζήτητη γειτονιά Emirates Hills και διαθέτει 60.000 τετραγωνικά πόδια εσωτερικού χώρου αν και μόνο πέντε υπνοδωμάτια: Με 4.000 τετραγωνικά πόδια, το κύριο υπνοδωμάτιο είναι μεγαλύτερο από τα περισσότερα σπίτια, σύμφωνα με το Bloomberg.

Το ισόγειο διαθέτει χώρους για τραπεζαρία και διασκέδαση. Άλλες ανέσεις περιλαμβάνουν γκαράζ 15 αυτοκινήτων, εσωτερική και εξωτερική πισίνα, δύο θόλους, ένα ενυδρείο κοραλλιογενών υφάλων 70.000 λίτρων (15.400 γαλόνια), έναν υποσταθμό ηλεκτρικής ενέργειας και δωμάτια κινδύνου. Βρίσκεται σε ένα οικόπεδο 70.000 τετραγωνικών ποδιών σε μια περιφραγμένη κοινότητα με θέα σε ένα γήπεδο γκολφ. Το ακίνητο -που ονομάστηκε “Μαρμάρινο Παλάτι” από τους πράκτορες πώλησης- χτίστηκε με τη χρήση ιταλικής πέτρας αξίας περίπου 80 έως 100 εκατομμυρίων ντιρχάμ. Η κατασκευή διήρκεσε σχεδόν 12 χρόνια και ολοκληρώθηκε το 2018, σύμφωνα με την Luxhabitat Sotheby’s International Realty, η οποία πωλεί το ακίνητο.

Ντουμπάι: 34 εκατ. δολ. για… άμμο – Η νέα πώληση

Φύλλα χρυσού

Οι εργασίες περιλάμβαναν την τοποθέτηση 700.000 φύλλων φύλλου χρυσού από 70 ειδικευμένους εργάτες που εργάστηκαν για περισσότερο από εννέα μήνες, αναφέρει η μεσιτική εταιρεία. Το σπίτι είναι επί του παρόντος διακοσμημένο με περίπου 400 κομμάτια από την προσωπική συλλογή έργων τέχνης του ιδιοκτήτη, κυρίως αγάλματα και πίνακες του 19ου και 20ού αιώνα- ο ιδιοκτήτης είναι έτοιμος να διαπραγματευτεί τη συμπερίληψή τους και τα έπιπλα στην αγορά. Ο ιδιοκτήτης, ένας τοπικός εργολάβος ακινήτων, αρνήθηκε να κατονομαστεί. “Δεν είναι του γούστου ή του στυλ όλων”, λέει ο μεσίτης της Luxhabitat Sotheby’s Kunal Singh, γνωρίζοντας καλά ότι οι αγοραστές είτε θα το αγαπήσουν είτε θα το μισήσουν. Η αγορά ακινήτων του Ντουμπάι βρίσκεται σε ανοδική πορεία από τα τέλη του 2020, μια άνοδος που διήρκεσε πολύ περισσότερο από άλλες παγκόσμιες ανόδους των ακινήτων κατά τη διάρκεια της πανδημίας του Covid-19.

Ράλι τιμών

Το ράλι είναι εν μέρει μια διόρθωση μετά από μια πτώση της αγοράς περίπου έξι ετών. Ο χειρισμός της πανδημίας από το Ντουμπάι επέτρεψε στην πόλη να επαναλειτουργήσει γρήγορα, προσελκύοντας τραπεζίτες που μεταφέρθηκαν από μέρη όπως η Σιγκαπούρη ή το Χονγκ Κονγκ. Οι πλούσιοι του κόσμου «άρπαξαν» ακίνητα ως έναν τρόπο να κρύψουν τα χρήματά τους σε μια αβέβαιη παγκόσμια οικονομία. Και η εισροή Ρώσων μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία συνέβαλε στη διατήρηση της άνθησης. Αρκετές πρόσφατες συμφωνίες μεγατόνων περιλαμβάνουν την πώληση ενός άδειου παραθαλάσσιου οικοπέδου για 125 εκατομμύρια ντιρχάμ και την αγορά, έναντι 420 εκατομμυρίων ντιρχάμ, ενός ρετιρέ δίπλα στον Περσικό Κόλπο. Παρόλα αυτά, η τιμή ανά τετραγωνικό πόδι του Marble Palace -12.500 ντιρχάμ – είναι υπερδιπλάσια από ό,τι έχουν πιάσει άλλα ακίνητα στο Emirates Hills.

Οι πιθανοί αγοραστές

Ο Singh εκτιμά ότι υπάρχουν μόνο περίπου πέντε με δέκα πιθανοί αγοραστές στον κόσμο που είναι αρκετά πλούσιοι -και ενδιαφέρονται για την εξωτερική του εμφάνιση- για να αγοράσουν το Marble Palace. Δύο άνθρωποι έχουν δει το σπίτι τις τελευταίες τρεις εβδομάδες, λέει ο Singh. Ο ένας, ένας Ουζμπέκος, θα πρέπει να βρει τρόπο να μεταφέρει τα χρήματά του. Ο δεύτερος είναι ένας Ινδός πελάτης που έχει ήδη τρία ακίνητα στο Emirates Hills- η σύζυγός του είναι αμφιταλαντευόμενη και τείνει προς κάτι πιο σύγχρονο, λέει ο Singh. “Αυτό είναι κάτι που θα αγόραζες για να το επιδείξεις – για να φέρεις κάποιους εκλεκτούς ανθρώπους, ηγέτες, πολιτικούς”, λέει η Kerry Michael, διευθύντρια μάρκετινγκ της Luxhabitat Sotheby’s. “Το άτομο που το αγόραζε σίγουρα είναι στην πολιτική, είναι στην ηγεσία. Θέλουν να διασκεδάσουν τους ανθρώπους. Δεν μπορείς να το κάνεις αυτό στο Palm χωρίς να λάβεις ειδοποίηση, χωρίς να πάρεις τα μέσα ενημέρωσης”, λέει, αναφερόμενη στο Palm Jumeirah, το τεχνητό αρχιπέλαγος όπου υπάρχουν πολλά σπίτια υψηλών προδιαγραφών. “Στο Emirates Hills, μπορείς να καλέσεις τους Ομπάμα, μπορείς να καλέσεις τους σεΐχηδες σε αυτό το παλάτι και να διασκεδάσεις”.

Dubai, United Arab Emirates – June 5, 2019: Dubai seaside skyline and Burj Al Arab luxury hotel aerial view at sunrise

Η τιμή

Ο Singh λέει ότι η τιμή του ακινήτου δικαιολογείται εν μέρει από την αξία του χρόνου και των υλικών που χρησιμοποιήθηκαν για την κατασκευή του. Η τοποθεσία απέχει λίγα λεπτά από το Palm Jumeirah και περίπου 25 λεπτά με το αυτοκίνητο από την επιχειρηματική περιοχή Dubai International Financial Center. Το Emirates Hills, μια περιφραγμένη κοινότητα, δημιουργήθηκε πριν από δύο δεκαετίες και συχνά έχει περιγραφεί ως το Beverly Hills του Ντουμπάι, χωρίς τις συνδέσεις με την κινηματογραφική βιομηχανία. Ένα γήπεδο γκολφ διασχίζει τη μέση του. Το συνολικό μέγεθος του οικοπέδου του Marble Palace είναι ένα από τα μεγαλύτερα της κοινότητας.

Ένα παρακείμενο οικόπεδο περίπου 6.000 τετραγωνικών μέτρων θα μπορούσε να αγοραστεί ή να μισθωθεί από τον κατασκευαστή, ενδεχομένως για γήπεδο τένις ή padel ball. Η κύρια σουίτα περιλαμβάνει τα μπάνια. Η δεύτερη μεγαλύτερη σουίτα υπνοδωματίου είναι 2.500 τετραγωνικά πόδια, και τα δωμάτια επισκεπτών είναι το καθένα περίπου 1.000 τετραγωνικά πόδια- το ένα είναι επί του παρόντος διαμορφωμένο για την αποθήκευση κρασιού. Υπάρχουν 12 δωμάτια προσωπικού με χώρο για έως και 25 άτομα και δύο τραπεζικά θησαυροφυλάκια. Ο ιδιοκτήτης έχτισε το σπίτι και ζει σε αυτό μόνος του μετά από ένα διαζύγιο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ακίνητα
Η Πορεία της Ελληνικής Κτηματαγοράς και οι Επενδυτικές Προκλήσεις στις Συναλλαγές Ακινήτων
Ακίνητα |

Η Πορεία της Ελληνικής Κτηματαγοράς και οι Επενδυτικές Προκλήσεις στις Συναλλαγές Ακινήτων

Παρά τις σύγχρονες επενδυτικές προκλήσεις (ενδεικτικά αύξηση κατασκευαστικού κόστους, αύξηση επιτοκίων, πράσινη μετάβαση), η  διατήρηση του θετικού ρυθμού ανάπτυξης καθιστά αναγκαία τη σταθερότητα του νομοθετικού και εν γένει επενδυτικού πλαισίου