Μετά το ζαχαροπλαστείο «Prapas», ακόμη ένα ιστορικό κατάστημα σύμβολο του Παλαιό Φαλήρου κατέβασε ρολά. Πρόκειται για το delicatessen Benito στο κέντρο του Φαλήρου, κοντά στην Αγίου Αλεξάνδρου τον κεντρικότερο δρόμο του Δήμου των Νοτίων Προαστίων.

Με ρίζες από το Παλέρμο, αλλά έχοντας ζήσει κι εργαστεί με τον πατέρα του πολλά χρόνια στην Πόλη, ο Benito Sanzoni βρέθηκε στο Φάληρο τη δεκαετία του ’80.

ΕΨΑ: Το μυστικό του Herr Otto και η 3η φορά που αλλάζει χέρια η λε-μοναδική βιομηχανία

Μετά από μερικά χρόνια εργασίας σε αντίστοιχο κατάστημα, ξεκίνησε το δικό του ομώνυμο ντελικατέσεν, που αποτέλεσε γνωστή σταθερά των Φαληριωτών foodies εδώ και 23 χρόνια.

Στο κατάστημα μπορούσε κάποιος να βρει ελληνικά παραδοσιακά τυριά, γραβιέρες αλλά και τυριά εισαγωγής, όπως μοτσαρέλα, πεκορίνο, παρμεζάνα, μασκαρπόνε, μπρι.

Ακόμα, σαλάμια με διάφορες επικαλύψεις, ζαμπόν με δεντρολίβανο, προσούτο με φυσικό κάπνισμα, λουκάνικα σε διάφορες γεύσεις από τους μεγαλύτερους οίκους του εξωτερικού.

Το πιο ενδιαφέρον είναι ότι η οικογένεια είχε φτιάξει ένα εργαστήρι παρασκευής πολίτικων μεζέδων με συνταγές της κυρίας Ευδοκίας.

Όμως ύστερα, από 30 χρόνια, η οικογένεια των ιδιοκτητών αποφάσισε να τερματίσει τη λειτουργία του, ολοκληρώνοντας έτσι μια διαδρομή που άφησε το στίγμα της στην περιοχή.

Η ανακοίνωση των ιδιοκτητών

«ΕΝΑΣ ΚΥΚΛΟΣ ΕΚΛΕΙΣΕ.

Ήταν Σεπτέμβριος 1993 όταν άνοιξαν οι πύλες του BENITO DELICATESSEN ΣΤΗ Θέτιδος 22 στο Παλαιό Φάληρο.

Οι ιδρυτές μας ο BENITO & η ΕΥΔΟΚΙΑ!

Όλα εκείνοι τα ξεκίνησαν, εκείνοι μας έμαθαν πως να εργαζομαστε σκληρά, να έχουμε ορεξη για δουλειά, να είναι όλα στην εντέλεια , να μην σταματάμε ποτέ να εξελισσομαστε και να γινόμαστε καλύτεροι τόσο στη δουλειά αλλά και σαν άνθρωποι.

Φυσικά πάντα μαζί με τον ΛΙΜΠΟ & ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟ.

27 χρόνια ποτέ μα ποτέ δεν έπαψαν να είναι εκεί κάθε μέρα , από το πρωί έως το βράδυ, γιορτές, αργίες.. πάντα μαζί.

26-9-22 η ΕΥΔΟΚΙΑ ΜΑΣ ΕΦΥΓΕ, ΠΗΓΕ ΣΤΟΥΣ ΑΓΓΈΛΟΥΣ.

9-3-23 Ο BENITO ΜΑΣ ΕΦΥΓΕ, ΠΗΓΕ ΝΑ ΤΗ ΒΡΕΙ.

ΔΕΝ ΑΝΤΕΞΕ Ο ΕΝΑΣ ΜΑΚΡΥΆ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ.

Ούτε εμείς αντέχουμε να μην τους έχουμε δίπλα μας, αυτό το μαγαζί μας θυμίζει τα πιο όμορφα χρόνια του BENITO DELICATESSEN με τους ιδρυτές μας.

Έτσι τη 1η Ιουνίου 2023 το κατάστημα μας δυστυχώς έκλεισε τις πύλες του.

Σας ευχαριστούμε θερμά για τη στήριξη σας τόσα χρόνια!!

Και για να μην ξεχνιόμαστε έχουμε και το αδερφάκι του Παλαιού Φάληρου το οποίο βρίσκεται στη Γλυφάδα.

Θα χαρούμε πάρα πολύ να σας εξυπηρετήσουμε από το κατάστημα μας στη Γλυφάδα!

Μπορείτε να μας καλείτε στο κατάστημα μας στη Γλυφάδα ( 2109604700 ) και να κάνετε κανονικά την παραγγελία σας και κατόπιν συνεννόησης ( ημέρας και ωρας) θα σας τα παραδίδουμε στο χώρο σας!

BENITO DELICATESSEN»

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις