Με επιλεγμένες αγορές στις δημοπρασίες, το ελληνικό χρηματιστήριο κατάφερε να περιορίσει σημαντικά τις απώλειες του σήμερα, διακόπτοντας σχετικά ανώδυνα το θετικό του σερί. Ο γενικός δείκτης σημείωσε απώλειες 0,43% στις 1.269,07 μονάδες, με τον τζίρο να φτάνει στα 91 εκατ. ευρώ.

Η εξέλιξη της σημερινής συνεδρίασης

Οι αγοραστές περίμεναν τις δημοπρασίες για να επέμβουν και να «αγκυροβολήσουν» τον γενικό δείκτη πέριξ της ζώνης των 1.270 μονάδων, αν και ενδοσυνεδριακά η αγορά πιέστηκε ανά διαστήματα. Εύλογα όμως οι κινήσεις κατοχύρωσης κερδών επικράτησαν, μετά από το οκταήμερο ανοδικό σερί, με την μεγάλη επιβράδυνση των συναλλαγών να επιβεβαιώνει την προσπάθεια αφομοίωσης των επιπέδων.

Η αγορά χρειάζεται άλλωστε αυτές τις ανάσες προκειμένου να κρατήσει την ανοδική της τροχιά με μεγαλύτερο βάθος και ερείσματα. Άλλωστε, για άλλη μια μέρα, 26 μετοχές είδαν νέα υψηλά 52 εβδομάδων, εκ των οποίων πολλές σε νέα ιστορικά ή πολυετή. Κάτι το οποίο εξασφαλίζει την απουσία εγκλωβισμένων, άρα και την απουσία βάρους, με πολλά χαρτοφυλάκια να έχουν το περιθώριο πλέον να είναι πιο στοχευμένα στις κινήσεις τους.

Έτσι, η σημερινή εικόνα δεν διατάραξε σε καμία περίπτωση την ανοδική δυναμική της αγοράς. Οποιαδήποτε διορθωτική κίνηση (πρώτη στήριξη 1170 μονάδες) θα εκλαμβάνεται μέχρι νεοτέρας ως ευκαιρία (επανα)τοποθέτησης, σε τίτλους που εν γένει έχουν επιδείξει την καλύτερη ανοδική συμπεριφορά όλο αυτό το διάστημα.

Στο ταμπλό

Σε επίπεδο τίτλων, οι πιέσεις εστίασαν σε Aegean, Λάμδα, Alpha Bank, Σαράντη και Autohellas, ενώ πτωτικά έκλεισαν και οι Πειραιώς, ΟΠΑΠ, Εθνική, Coca Cola, ΓΕΚ Τέρνα, ΔΕΗ, Τιτάν, Ελληνικά Πετρέλαια, ΕΥΔΑΠ και Τέρνα Ενεργειακή. Θετικά τα πρόσημα σε Βιοχάλκο, Eurobank, Motor Oil, Quest, ΟΛΠ, Ελλάκτωρ, Jumbo, ΟΤΕ, Μυτιληναίος και ΕΛΧΑ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών