Στη δημοσιογραφία επιστρέφει ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον και αναλαμβάνει καθήκοντα αρθρογράφου στην εφημερίδα Daily Mail την Παρασκευή. O Tζόνσον πριν μπει στην πολιτική είχε περάσει από κορυφαίες βρετανικές εφημερίδες, ενώ έχασε τη δουλειά του όταν επινόησε σε μια επιστροφή σε μια δημοσιογραφική καριέρα που τον έχει δει να γράφει για πολλούς κορυφαίους βρετανικούς τίτλους και να απολύεται από έναν από αυτούς επειδή επινόησε μια φράση σε ένα ρεπορτάζ του.

Ο Τζόνσον, 58 ετών, ο οποίος παραιτήθηκε από βουλευτής την περασμένη εβδομάδα μετά από έρευνα που τον έκρινε ένοχο για σκόπιμη παραπλάνηση του κοινοβουλίου σχετικά με τα κόμματα κατά τη διάρκεια των αποκλεισμών της πανδημίας, θα γράφει για την Daily Mail κάθε Σάββατο, ανέφερε η εφημερίδα.

Μπόρις Τζόνσον: Πώς αντέδρασε ο πολιτικός κόσμος της Βρετανίας μετά την παραίτησή του από βουλευτής

«Είτε είστε οπαδός του Μπόρις είτε όχι, θα είναι απαραίτητο ανάγνωσμα – τόσο στο Γουέστμινστερ όσο και για εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο» επισημαίνει.


Από τότε που παραιτήθηκε από την πρωθυπουργία πέρυσι, ο Τζόνσον, συνέχισε να κερδίζει εκατομμύρια λίρες από ομιλίες.

Η επιστροφή του στη δημοσιογραφία αναμένεται να είναι μια επικερδής νέα δουλειά, σύμφωνα με το Reuters,  ενώ προσφέρει στον πρώην ηγέτη ένα βήμα σε μια από τις πιο πολυδιαβασμένες δεξιές εφημερίδες της Βρετανίας για να εκφράσει τις απόψεις του για την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό Ρίσι Σουνάκ.

Ο Τζόνσον, που έχει μέχρι τώρα μια πορεία με αρκετά σκάνδαλα, ξεκίνησε την επαγγελματική του ζωή στη δημοσιογραφία, αλλά απολύθηκε από την εφημερίδα Times επειδή επινόησε ένα απόσπασμα. Στη συνέχεια έκανε καριέρα στην Daily Telegraph, όπου ως ανταποκριτής στις Βρυξέλλες κατακεραύνωνε την Ευρωπαϊκή Ένωση με γλαφυρή, αν και όχι πάντα ακριβή πρόζα.

Αργότερα ακολούθησε παράλληλες καριέρες στα μέσα ενημέρωσης και στην πολιτική ως εκδότης του περιοδικού Spectator και ως βουλευτής, ενώ πριν γίνει πρωθυπουργός έγραφε τακτική στήλη στην Daily Telegraph. Σε αυτή τη στήλη επικρίθηκε συχνά για τις απόψεις του – κατηγορήθηκε για ισλαμοφοβία όταν είπε ότι οι μουσουλμάνες που φορούν μπούρκες μοιάζουν με γραμματοκιβώτια ή ληστές τραπεζών.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Νετανιάχου: Αντιμέτωπος με ένταλμα σύλληψης από το Διεθνές Δικαστήριο; – Πιέσεις να μην εκδοθεί
Επικαιρότητα |

Αντιμέτωπος με ένταλμα σύλληψης από το Διεθνές Δικαστήριο ο Νετανιάχου; – Πιέσεις να μην εκδοθεί

Σύμφωνα με ισραηλινά ΜΜΕ ο Νετανιάχου και άλλοι ανώτεροι αξιωματούχοι φοβούνται ότι θα εκδοθεί ένταλμα σύλληψης εναντίον τους την ερχόμενη εβδομάδα