Ο Ίλον Μασκ, μιλώντας στο συνέδριο VivaTech, που πραγματοποιείται στο Παρίσι, δήλωσε ότι ευελπιστεί η startup Neuralink να είναι σε θέση να τοποθετήσει το πρώτο της ηλεκτρονικό εμφύτευμα σε άνθρωπο εντός της χρονιάς που διανύουμε.

Ο δισεκατομμυριούχος είχε αποκαλύψει τον περασμένο μήνα ότι η αρμόδια αμερικανική ρυθμιστική Αρχή FDA (Food and Drug Administration) έδωσε την άδειά της στην Neuralink για τις πρώτες κλινικές δοκιμές σε ανθρώπους.

Ο Ίλον Μασκ είναι ο ιδανικός ξένος επενδυτής για το Πεκίνο

Πρόκειται για ένα σημαντικό βήμα για την εταιρεία κατασκευής ηλεκτρονικών εμφυτευμάτων καθώς είχαν προηγηθεί κατηγορίες σχετικά με τον τρόπο διαχείρισης των πειραμάτων με ζώα.

Ρύθμιση της τεχνητής νοημοσύνης

Κατά τη διάρκεια της παρουσίας του σε πάνελ του VivaTech, ο δισεκατομμυριούχος Ίλον Μασκ, διευθύνων σύμβουλος της Tesla και ιδιοκτήτης του Twitter, επιβεβαίωσε την άποψή του ότι θα πρέπει να υπάρξει μία «παύση» στην ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης και ότι ο συγκεκριμένος τομέας χρειάζεται ρύθμιση.

«Υπάρχει πραγματικός κίνδυνος η ψηφιακή “υπέρ-νοημοσύνη” να έχει αρνητικές επιπτώσεις», είπε ο Μασκ κατά την διάρκεια του συνεδρίου. «Είμαι υπέρ της ρύθμισης της AI», συμπλήρωσε.

Η αξία της Tesla

Αναφερόμενος στην Tesla, και ειδικότερα για την χρηματιστηριακή της αξία, ο Μασκ είπε ότι αυτή βασίζεται στην «αυτονομία» για να προσθέσει ότι δεν περίμενε ότι η Tesla θα έφτανε σε αυτό το επίπεδο, τουλάχιστον όσον αφορά την χρηματιστηριακή της αξία.

«Η αξία της εταιρείας βασίζεται κυρίως στην αυτονομία. Αυτός είναι πραγματικά, νομίζω, ο κύριος μοχλός της αξίας μας», είπε χαρακτηριστικά ο Μασκ.

Σημειώνεται ότι για χρόνια η Tesla δεν έχει επιτύχει τον στόχο της για ικανότητα πλήρωε αυτόνομης οδήγησης. Η ίδια η Tesla θεωρεί ότι αυτό που η ίδια αποκαλεί λογισμικό Full Self-Driving δεν κάνει το όχημά της αυτόνομο και απαιτεί την επίβλεψη του οδηγού.

«Αν και το έχω ξαναπεί, νομίζω ότι θα λύσουμε το θέμα της αυτονομίας σύντομα», σημείωσε ο Μασκ. «Ακόμη και αν έχεις μία μειωμένη ποσοστιαία πιθανότητα να επιτύχεις πλήρη αυτονομία, πρόκειται για κάτι πραγματικά πολύτιμο», συμπλήρωσε.

Twitter: Η επιστροφή των διαφημιζόμενων

Τέλος, αναφερόμενος στο Twitter, ένα απόκτημα που μάλλον του προκάλεσε αρκετούς πονοκεφάλους τους τελευταίους αρκετούς μήνες, είπε ότι η πλατφόρμα «βλέπει υψηλά ρεκόρ όλων των εποχών σε επίπεδο χρήσης».

Ο Μασκ συμπλήρωσε ότι σχεδόν όλοι οι διαφημιζόμενοι, οι οποίοι προηγουμένως είχαν αποχωρήσει από το Twitter, πλέον έχουν επιστρέψει ή έχουν δηλώσει ότι θα επιστρέψουν στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Tεχνητή νοημοσύνη
Η Σοφία, το διασημότερο ρομπότ στον πλανήτη, μιλά στο in για το μέλλον της ανθρωπότητας και τη… Σαντορίνη
Tεχνητή νοημοσύνη |

Η Σοφία, το διασημότερο ρομπότ στον πλανήτη, μιλά στο in για το μέλλον της ανθρωπότητας και τη… Σαντορίνη

Το ρομπότ Σοφία (σε άπταιστα Ελληνικά) κλήθηκε να απαντήσει σε σειρά ερωτήσεων του in και οι απαντήσεις της παρουσιάζουν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον

AI: Οι 4 μετοχές για όποιον πιστεύει στην επανάσταση της τεχνητής νοημοσύνης
Tεχνητή νοημοσύνη |

Τέσσερις εταιρείες που αναδιαμορφώνουν το τοπίο της τεχνητής νοημοσύνης

Σύμφωνα με την Global X, 4 εταιρείες βοηθούν στην απεικόνιση του ευρύτερου φάσματος επενδυτικών ευκαιριών που είναι διαθέσιμες σε ολόκληρη την αλυσίδα αξίας της τεχνητής νοημοσύνης

Τεχνητή νοημοσύνη: Υπό ρυθμιστικό έλεγχο στη Βρετανία οι συνεργασίες Microsoft-Amazon
Tεχνητή νοημοσύνη |

Υπό ρυθμιστικό έλεγχο στη Βρετανία οι ΑΙ συνεργασίες Microsoft-Amazon

Η Αρχή Ανταγωνισμού και Αγορών της Βρετανίας ζητά από τα ενδιαφερόμενα τρίτα μέρη τις απόψεις τους σχετικά με τις μεγάλες συνεργασίες που συνήψαν η Microsoft και η Amazon με μικρότερες εταιρείες AI