Μήνυση και αγωγή σε βάρος της Nissan έχει καταθέσει ο πρώην πρόεδρος και CEO της εταιρείας, Κάρλος Γκόσν, ζητώντας αποζημίωση 1 δισ. δολαρίων για συκοφαντική δυσφήμιση.

Nissan – Renault: Η ανανέωση της συνεργασίας συνέτριψε το όραμα του επί χρόνια CEO, Carlos Ghosn

Όπως μεταδίδει το Reuters, η μήνυση κατατέθηκε στην Εισαγγελία του Λιβάνου (ο Κάρλος Γκοσν έχει λιβανέζικη, γαλλική και βραζιλιάνικη υπηκοότητα) στις 18 Μαΐου, σε βάρος της Nissan, άλλων δύο εταιρειών και 12 κατονομαζόμενων ατόμων.

Δικαστική πηγή δήλωσε ότι ο εισαγγελέας έχει προγραμματίσει συνεδρίαση του δικαστηρίου στις 18 Σεπτεμβρίου για την έναρξη της διαδικασίας.

Εκπρόσωπος της Nissan δήλωσε ότι η εταιρεία δεν θα σχολιάσει το θέμα.

Η σύλληψη

Ο Γκοσν, που κάποτε ήταν ένας τιτάνας της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας, συνελήφθη στην Ιαπωνία στα τέλη του 2018 και κατηγορήθηκε για οικονομικά παραπτώματα. Ο ίδιος αρνήθηκε τις κατηγορίες και δήλωσε ότι η κράτησή του αποτελούσε μέρος μιας συνωμοσίας στελεχών της Nissan για να εμποδίσουν μια συγχώνευση με τη Renault.

Διέφυγε από την Ιαπωνία κρυμμένος σε ένα κουτί με ιδιωτικό τζετ τον Δεκέμβριο του 2019, και κατέληξε στον Λίβανο, την πατρική του εστία.

Ο Γκοσν ανέμενε να δικαστεί στην Ιαπωνία με την κατηγορία της υποεκτίμησης των κερδών, της απιστίας και της υπεξαίρεσης κεφαλαίων της εταιρείας – κατηγορίες που έχει αρνηθεί επανειλημμένα.

Μετά την άφιξή του στον Λίβανο ο ίδιος δήλωσε ότι δραπέτευσε από ένα «στημένο» σύστημα δικαιοσύνης στην Ιαπωνία και ότι σκοπεύει να «καθαρίσει» το όνομά του.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή