Σε χαμηλό τριών μηνών υποχώρησε ο χρυσό , καθώς το δολάριο παρέμεινε σταθερό. Οι traders αξιολογούν την καθιερωμένη κατάθεση του Τζερόμ Πάουελ στην Επιτροπή Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών της Βουλής και προετοιμάζονται για την πιθανότητα μετά την παύση να ακολουθήσουν αυξήσεις επιτοκίων.

Ο χρυσός σημείωνε πτώση 0,8% στα 1.921,29 δολάρια η ουγγιά και οδεύει για τέταρτη συνεχόμενη ημερήσια πτώση. Τα αμερικανικά συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης  υποχώρησαν κατά 0,8% στα 1.931,90 δολάρια.

Wall Street: Στη σκιά του Πάουελ

Ο αγώνας της Fed για τη μείωση του πληθωρισμού πίσω στον στόχο του 2% «έχει πολύ δρόμο μπροστά του», είπε ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ και πρόσθεσε ότι «σχεδόν όλοι οι συμμετέχοντες στη FOMC εκτιμούν ότι θα είναι σκόπιμο να αυξηθούν κάπως περαιτέρω τα επιτόκια μέχρι το τέλος του έτους»

«Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ένα σημαντικό στοιχείο που ασκεί πίεση στην αγορά χρυσού, αλλά μάλλον ένας συνδυασμός ενίσχυσης του δολαρίου, αύξησης των αποδόσεων και τεχνικών πιέσεων πώλησης» εξηγεί στο Reuters ο Τζιμ Γουάικοφ,ανώτερος αναλυτής της Kitco. Εάν ο Πάουελ «είναι έστω και λίγο πιο αρνητικός για τις μελλοντικές προοπτικές οικονομικής ανάπτυξης των ΗΠΑ ή είναι αμφίθυμος για μελλοντικές αυξήσεις επιτοκίων, αυτό μπορεί να αποδυναμώσει το δολάριο και με τη σειρά του να βοηθήσει τον χρυσό» πρόσθεσε.

Ο δείκτης δολαρίου ενισχύθηκε κατά 0,1% εν όψει της κατάθεσης του Πάουελ, καθιστώντας τον χρυσό ακριβότερο για τους κατόχους ξένων νομισμάτων.

Οι έμποροι τιμολογούν τώρα μια πιθανότητα 77% για αύξηση των επιτοκίων της Fed κατά 25 μονάδες βάσης τον Ιούλιο, σύμφωνα με το εργαλείο Fedwatch της CME, χωρίς να βλέπουν μειώσεις επιτοκίων φέτος.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Commodities