Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η επανέκδοση, μέσω δημοπρασίας, του 25ετούς ομολόγου, όπως ανακόίνωσε ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημόσιου Χρέους (ΟΔΔΗΧ). Σύμφωνα με αυτήν, το ελληνικό Δημόσιο άντλησε το ποσό των 200 εκατ. ευρώ, με τις προσφορές ωστόσο να ξεπερνούν το 1,2 δισ. ευρώ, και να υπεκαλύπτουν κατά 6 φορές το ζητούμενο ποσό.
ΟΔΔΗΧ: Επανέκδοση ομολόγου λήξης 2042 για άντληση έως 200 εκατ. ευρώ
Η απόδοση του ομολόγου διαμορφώθηκε στο 3,99% έναντι 3,56% που ήταν στην προηγούμενη δημοπρασία τον Μάιο του 2022.
Σημειώνεται ότι το συγκεκριμένο ομόλογο λήξεως 30 Ιανουαρίου 2042 (25ετούς διάρκειας) είχε εκδοθεί το 2017 με κουπόνι (σταθερό επιτόκιο 4,2%)
Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του ο ΟΔΔΗΧ, σκοπός της επανέκδοσης είναι η ικανοποίηση της επενδυτικής ζήτησης και ταυτόχρονα η διευκόλυνση της λειτουργίας τής δευτερογενούς αγοράς ομολόγων.
Στη δημοπρασία συμμετείχαν μόνον Βασικοί Διαπραγματευτές (Β.Δ.) με υποβολή, μέσω της ΗΔΑΤ, αποκλειστικά μέχρι 5 ανταγωνιστικών προσφορών.
Η ημερομηνία διακανονισμού είναι η Τετάρτη 28 Ιουνίου 2023.










![Χρυσές λίρες: Μια ανάσα από τα 1.000 ευρώ – Πόσες κατέχουν οι Έλληνες [γράφημα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/11/ot_checking_lires2.png)




![Ακίνητα: Χτίζεται ένα σπίτι ανά 1.000 κατοίκους [γραφήματα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/11/city-1093866_1280.jpg)

![Έκπτωση φόρου για δαπάνες που αφορούν λήψη υπηρεσιών για ενεργειακή, λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση κτιρίων [Μέρος Α]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2022/01/exoikonomo-600x374-1.jpg)





















