Ενισχύονται οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων, καθώς οι επενδυτές αφομοιώνουν την κατάθεση του προέδρου της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ Τζερόμ Πάουελ στο Κογκρέσο και αξιολογούν τις προοπτικές της αμερικανικής οικονομίας.

Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου αυξήθηκε κατά περισσότερες από 5 μονάδες βάσης στο 3,779%. Η απόδοση του 2ετούς  ομολόγου «σκαρφάλωσε» κατά περίπου 5 μονάδες βάσης υψηλότερα, γύρω στο 4,747%.

Χρυσός: Υποχωρεί σε χαμηλό τριών μηνών

Ο πρόεδρος της Fed επιβεβαίωσε την Τετάρτη ότι είναι πιθανό να αποφασιστούν περισσότερες αυξήσεις επιτοκίων μέχρι να σημειωθεί πρόσθετη πρόοδος στη μείωση του πληθωρισμού.

«Σχεδόν όλοι οι συμμετέχοντες στη FOMC εκτιμούν ότι θα είναι σκόπιμο να αυξηθούν κάπως περαιτέρω τα επιτόκια μέχρι το τέλος του έτους», είπε ο Πάουελ στην κατάθεσή του στην Επιτροπή Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών της Βουλής. Η ομιλία είναι μέρος της εξαμηνιαίας εμφάνισής του στο Καπιτώλιο για να ενημερώσει τους νομοθέτες σχετικά με τη νομισματική πολιτική.

Μετά τη διήμερη συνεδρίαση της FOMC της περασμένης εβδομάδας, οι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι βλέπουν αυξήσεις επιτοκίων συνολικού ύψους 0,5 ποσοστιαίας μονάδας έως το τέλος του 2023.

Αυτό υποδηλώνει δύο επιπλέον αυξήσεις ύψους 25 μ.β. εκάστη. Το βασικό επιτόκιο δανεισμού της Fed είναι επί του παρόντος συνδεδεμένο σε ένα εύρος μεταξύ 5%-5,25%.

Οι επενδυτές εξέτασαν επίσης το τι θα μπορούσε να ακολουθήσει για την ευρύτερη οικονομία των ΗΠΑ, χωνεύοντας τα στοιχεία της Τρίτης για τις ενάρξεις κατοικιών και τις οικοδομικές άδειες για τον Μάιο, τα οποία ήταν και τα δύο πάνω από τις προηγούμενες προβλέψεις.

Την Τετάρτη δεν αναμένονται βασικά στοιχεία. Αλλού, τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στο Ηνωμένο Βασίλειο ήταν υψηλότερα του αναμενόμενου στο 8,7% για τον Μάιο. Η επόμενη απόφαση της Τράπεζας της Αγγλίας για τα επιτόκια αναμένεται την Πέμπτη.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές