Μικρές διακυμάνσεις και μικτά πρόσημα καταγράφει σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, με τον χαμηλό τζίρο να μαρτυρά για ακόμη μία ημέρα την επιφυλακτικότητα των χαρτοφυλακίων να πάρουν μεγάλες πρωτοβουλίες. Ο γενικός δείκτης σημειώνει κέρδη 0,22% στις 1.267,70 μονάδες, με τον τζίρο να είναι στα 7 εκατ. ευρώ.

Το κλίμα

Η αγορά δείχνει να αναλώνεται στην απορρόφηση της προσφοράς ώστε να μην χαθεί η ζώνη των 1.260 – 1.270 μονάδων, αλλά και να μην προστεθούν μονάδες… άρα και ρίσκο στην παρούσα. Οι αποτιμήσεις χρειάζεται να διορθώσουν άλλωστε για να μπορέσουν να ενεργοποιήσουν τις πρωτοβουλίες των long, όπως μάλιστα γίνεται παραδοσιακά σε κάθε έντονη ανοδική αγορά.

Πλέον οι κινήσεις στο ταμπλό γίνονται πιο στρατηγικές, με τους αγοραστές να επιλέγουν κλάδους που πλέον έχουν μακροπρόθεσμες προοπτικές να επιβραβεύσουν τους μετόχους τους. Είναι κάτι που επαναλαμβάνεται άλλωστε από τους περισσότερους αναλυτές, που προσπαθούν να δείξουν το δρόμο σε πληροφορική, τράπεζες, ενέργεια/ΑΠΕ και κατασκευές, και να υπενθυμίσουν ότι η κεφαλαιαγορά πρέπει να είναι επενδυτική και λιγότερο βραχυπρόθεσμα κερδοσκοπική.

Οι τίτλοι

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, θετικά κινούνται οι ΓΕΚ Τέρνα, Coca Cola, Aegean, ΕΛΧΑ, Πειραιώς, ΟΤΕ, ΔΕΗ, Εθνική, Alpha Bank, Λάμδα, Τέρνα Ενεργειακή, Τιτάν και Motor Oil, ενώ αρνητικά οι Ελλάκτωρ, Σαράντης, Autohellas, Jumbo, Eurobank, ΟΠΑΠ, Βιοχάλκο, Μυτιληναίος και ΕΥΔΑΠ, χωρίς να παρατηρούνται υπερβολές.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών