Διορθωτικά κινείται σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, με το κλίμα να παραμένει επιφυλακτικό και τους αγοραστές επιλεκτικούς και απρόθυμους να αναλάβουν προς ώρας μεγαλύτερο ρίσκο. Ο γενικός δείκτης σημειώνει απώλειες 0,46% στις 1.266,61 μονάδες, με τον τζίρο να είναι στα 9 εκατ. ευρώ.

Το κλίμα

Από το δεύτερο δεκαήμερο του Ιουνίου η αγορά παραμένει σε ένα συγκεκριμένο εύρος, δείχνοντας αφενός διαθέσεις αφομοίωσης των επιπέδων και αφετέρου μια μικρή απροθυμία των αγοραστών να αναλάβουν περαιτέρω ρίσκο. Αυτό δεν σημαίνει βέβαια ότι οι λόγοι που έχουν οδηγήσει τις αποδόσεις σε υψηλά επίπεδα έχουν αναιρεθεί, αλλά ότι οι στάσεις σε μια bull market είναι αναγκαίες για να τροφοδοτηθεί σε υγιή βάση η άνοδος.

Βασικός οδηγός της εικόνας που έχει η αγορά τις τελευταίες ημέρες είναι ότι τα κέρδη είναι ελκυστικά προς κατοχύρωση, αλλά κανείς δεν θέλει να μείνει έξω από μία αγορά που μετά από πάρα πολλά χρόνια είναι πολλά υποσχόμενη. Οι πωλητές είναι μετρημένοι και οι αγοραστές επιλεκτικοί, δημιουργώντας ένα παράθυρο συσσώρευσης μέχρι να εμφανιστεί ο επόμενος βραχυπρόθεσμος καταλύτης ισχυρής απόδοσης.

Στο ταμπλό

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, Alpha Bank, Πειραιώς, Jumbo, ΕΛΧΑ, ΟΠΑΠ, ΓΕΚ Τέρνα, Eurobank και Ελληνικά Πετρέλαια δέχονται τις μεγαλύτερες πιέσεις, ενώ σε αρνητικά εδάφη είναι και οι Βιοχάλκο, Λάμδα, ΔΕΗ, Cenergy, Coca Cola, Autohellas, Titan, Εθνική, Quest, ΕΥΔΑΠ και Τέρνα Ενεργειακή. Σε θετικά εδάφη είναι οι ΟΤΕ, Motor Oil, Σαράντης και Μυτιληναίος.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών