Στα επίπεδα των 1.270 μονάδων επανέρχεται σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, με τους επενδυτές να κάνουν τις τελευταίες τους κινήσεις πριν από το άνοιγμα των καλπών της Κυριακής, με όλα σχεδόν τα σενάρια να έχουν αποτυπωθεί στην αγορά. Ο γενικός δείκτης σημειώνει κέρδη 0,70% στις 1.271,82 μονάδες, με τον τζίρο να είναι στα 70 εκατ. ευρώ, προσπαθώντας να κλείσει την πτώση της εβδομάδας.

Το κλίμα

Η αγορά έδειξε ανθεκτικότητα τις δύο εβδομάδες πριν τις δεύτερες εκλογές και διαχειρίστηκε τις διορθώσεις τίτλων με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Και αυτό συνέβη την ώρα που το κλίμα διεθνώς δεν ήταν και τόσο υποστηρικτικό, επιβεβαιώνοντας ότι όταν η αγορά έχει εσωτερικούς καταλύτες, ακολουθεί τον δικό της δρόμο, με τους αγοραστές να δηλώνουν το «παρών» πολλές φορές για τη στήριξή της.

Παράλληλα, το rotation που συμβαίνει από τίτλο σε τίτλο και κλάδο σε κλάδο είναι υποδειγματικό, εξασφαλίζοντας την ομαλότητα των συναλλαγών. Ο γενικός δείκτης, έτσι, περιστρέφεται γύρω από τα πρόσφατα επιτευχθέντα υψηλά 9ετίας, ενώ εντυπωσιακότερη είναι η εικόνα πολλών μετοχών επιμέρους, που βλέπουν συνεχώς νέα ιστορικά ή πολυετή υψηλά.

Οι τίτλοι

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, Βιοχάλκο, Cenergy, Motor Oil και Eurobank ξεχωρίζουν με τα κέρδη τους, ενώ σημαντική είναι και η άνοδος σε Autohellas, Alpha Bank, ΕΛΧΑ, Σαράντης, Λάμδα και Πειραιώς. Σε θετικά εδάφη είναι οι ΕΥΔΑΠ, Ελληνικά Πετρέλαια, ΟΤΕ, Εθνική, ΔΕΗ, Coca Cola, Jumbo και Jumbo. Σε αρνητικά εδάφη κινούνται οι Μυτιληναίος, Ελλάκτωρ και Quest.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών