Ανοδικά, αλλά με αρκετά βαρίδια, κινείται σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, μία συνεδρίαση πριν από τις εκλογές που ενδεχομένως θα επαναφέρουν τη χώρα στην κυβερνητική κανονικότητα. Ο γενικός δείκτης σημειώνει κέρδη 0,50% στις 1.269,30 μονάδες, με τον τζίρο να είναι στα 8 εκατ. ευρώ.

Το κλίμα

Η αγορά κάνει τις τελευταίες κινήσεις της πριν τον σχηματισμό της νέας κυβέρνησης και την επαναφορά της χώρας στην κανονικότητα, με πολλές κινήσεις να έχουν πλέον μεγαλύτερο ορίζοντα. Χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι η τακτική της κατοχύρωσης των κερδών της περιόδου μεταξύ των δύο εκλογών να έχει αναιρεθεί, δεδομένης και της ελκυστικότητας αυτών.

Η επιστροφή στην κυβερνητική κανονικότητα, και με δεδομένες τις καλές επιδόσεις της οικονομίας, θα φέρουν την Ελλάδα πιο κοντά στην επενδυτική βαθμίδα, που χάθηκε πριν από 13 χρόνια, όταν ξεκίνησαν οι χρηματοδοτικές διασώσεις της χώρας. Ο πολιτικός κίνδυνος φαίνεται πλέον να είναι το κύριο εμπόδιο σε μια τέτοια απόφαση, με τα σενάρια της αβεβαιότητας να είναι πλέον με πολύ χαμηλές πιθανότητες.

Στο ταμπλό

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, την άνοδο οδηγούν οι Cenergy, Πειραιώς, Eurobank και Motor Oil, ενώ σημαντικά είναι και τα κέρδη σε ΓΕΚ Τέρνα, Coca Cola, Ελληνικά Πετρέλαια, ΔΕΗ, ΟΤΕ, Βιοχάλκο, Λάμδα, Aegean, Alpha Bank, ΕΛΧΑ, Εθνική, Μυτιληναίος και Autohellas. Σε αρνητικά εδάφη είναι οι Ελλάκτωρ, ΕΥΔΑΠ, Τιτάν, Σαράντης και Jumbo.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών