Καθώς πλησιάζει το καλοκαίρι και αρχίζει η τουριστική περίοδος, οι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης θα αγωνίζονται να απαντήσουν στο πανάρχαιο ερώτημα: Αν δεν κάνατε δημοσιεύσεις από τις διακοπές σας, πήγατε πραγματικά;

Η απάντηση είναι, φυσικά: Ναι, πήγατε και πιθανώς περάσατε καλύτερα που δεν το «είδε» σε όλο το Instagram.

Αν και μπορεί να είναι δύσκολο για κάποιους να αντισταθούν στα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της εργασίας τους αλλά και στην ενημέρωση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης κατά τη διάρκεια των διακοπών, το νησί Ulko-Tammio στη Φινλανδία παροτρύνει τους επισκέπτες να αγνοήσουν τις οθόνες τους και να απολαύσουν τη φύση, σύμφωνα με δημοσίευμα του CNN.

Ισχυριζόμενο ότι είναι το πρώτο τουριστικό νησί στον κόσμο χωρίς τηλέφωνα, το Ulko-Tammio βρίσκεται στον Ανατολικό Κόλπο της Φινλανδίας, ένα εθνικό πάρκο στο σκανδιναβικό κράτος, το οποίο έχει ανακηρυχθεί ως “η πιο ευτυχισμένη χώρα του κόσμου” για έξι συνεχόμενα χρόνια. Η ειρωνία είνι ότι πρόκειται για πατρίδα της Nokia, της μάρκας πίσω από το smartphone με τις περισσότερες πωλήσεις όλων των εποχών στον κόσμο.

Φινλανδία: Ο κεντρικός τραπεζίτης Όλι Ρεν θέτει υποψηφιότητα για την προεδρία της χώρας

Αποτοξίνωση

“Το νησί Ulko-Tammio, το οποίο βρίσκεται στα ανοικτά των ακτών της Hamina, θα είναι μια περιοχή χωρίς τηλέφωνα αυτό το καλοκαίρι”, δήλωσε ο Mats Selin, ειδικός στον τουρισμό των νησιών στο Visit Kotka-Hamina.

“Θέλουμε να παροτρύνουμε τους παραθεριστές να απενεργοποιήσουν τις έξυπνες συσκευές τους και να σταματήσουν για να απολαύσουν πραγματικά τα νησιά”.

Ένα από τα 41 εθνικά πάρκα της Φινλανδίας, το Ulko-Tammio είναι ακατοίκητο από ανθρώπους, αλλά φιλοξενεί πολλά σπάνια πουλιά και φυτά, τα οποία οι επισκέπτες μπορούν να εντοπίσουν σε μια πεζοπορία κατά μήκος των μονοπατιών της φύσης του νησιού ή από τον πύργο πουλιών του νησιού.

Η συμμετοχή στην ψηφιακή αποτοξίνωση για τους τουρίστες στο Ulko-Tammio είναι εθελοντική και δεδομένου ότι το νησί καλύπτεται από ένα λειτουργικό δίκτυο κινητής τηλεφωνίας, ο πειρασμός θα είναι πάντα παρών.

Οφέλη

Ωστόσο, το προσωπικό της Parks & Wildlife Finland, της εταιρείας που διαχειρίζεται το νησί, ελπίζει ότι η εκστρατεία θα φέρει σε τουρίστες που θα αποσυνδέσουν την πρίζα και θα ασχοληθούν με τη χλωρίδα, την πανίδα και τους άλλους επισκέπτες.

“Η απενεργοποίηση του τηλεφώνου σας, η εξερεύνηση της φύσης και η συνάντηση με ανθρώπους πρόσωπο με πρόσωπο είναι βέβαιο ότι θα ενισχύσουν τη διάθεση και την καλοπέρασή σας”, δήλωσε η Sari Castrén, ψυχολόγος και υπεύθυνη ερευνών στο Φινλανδικό Ινστιτούτο Υγείας και Πρόνοιας, συμπληρώνοντας ότι “Ξοδεύουμε αμέτρητες ώρες ξεφυλλίζοντας τις ροές μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οπότε ένα μικρό διάλειμμα από αυτά σημαίνει ότι έχετε περισσότερο χρόνο για νέες εμπειρίες”.

Οι επισκέπτες μπορούν να περάσουν τις νύχτες τους χωρίς τηλέφωνα στο νησί σε σκηνές ή σε μια καλύβα που συντηρείται από την Parks & Wildlife Finland.

Νησιά όπως το Ulko-Tammio στον Ανατολικό Κόλπο της Φινλανδίας προσεγγίζονται συνήθως μέσω ιδιωτικής βάρκας, επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου ή θαλάσσιου ταξί – απλώς μην πείτε σε κανέναν ότι χρησιμοποιείτε το smartphone σας και να τα κλείσετε.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή