Συνολικά 140,47 εκατομμύρια ταξίδια πραγματοποιήθηκαν στην Κίνα κατά τη διάρκεια του τριήμερου Dragon Boat Festival, αυξημένα κατά 89,1% σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα, αλλά μειωμένα κατά 22,8% σε σύγκριση με τα επίπεδα πριν από την Covid του 2019, σύμφωνα με τον επίσημο τηλεοπτικό σταθμό CCTV.

Τα στοιχεία για την τουριστική κίνηση κατά τη διάρκεια των κινεζικών διακοπών στο τριήμερο από τις 22 έως 24 Ιουνίου παρακολουθούνται με μεγάλο ενδιαφέρον καθώς θεωρούνται βαρόμετρο της οικονομικής κατάστασης που επικρατεί στην Κίνα, με το Πεκίνο να προετοιμάζει νέα κίνητρα για να αντιστρέψει το οικονομικό κλίμα και να τροφοδοτήσει την ανάκαμψη της οικονομίας με την Covid-19.

Κίνα: Βελτίωση της οικονομίας τον Μάρτιο – «Η ανάκαμψη θα εδραιωθεί», δηλώνει ο πρωθυπουργός Λι Κιάνγκ

Ο αριθμός των ταξιδιών με σιδηρόδρομο αυξήθηκε κατά 150,2% σε σχέση με το προηγούμενο έτος και ανήλθε σε 43,26 εκατομμύρια, σύμφωνα με το CCTV το οποίο επικαλείται στοιχεία από το κινεζικό υπουργείο Μεταφορών. Σε σχέση με το 2019 ο αριθμός αυτός είναι κατά 12,8% υψηλότερος.

Τα οδικά ταξίδια αυξήθηκαν κατά 64,4% σε ετήσια βάση στα 89,34 εκατομμύρια, αλλά μειώθηκαν κατά 33,3% σε σύγκριση με τα προ πανδημίας επίπεδα.

Τα ταξίδια με πλοία μειώθηκαν επίσης απότομα σε σύγκριση με το 2019, κατά 43,6%, και διαμορφώθηκαν στα 2,53 εκατομμύρια, αν και σχεδόν διπλασιάστηκαν σε σύγκριση με πέρσι.

Τα αεροπορικά ταξίδια ανήλθαν σε 5,34 εκατομμύρια, σημειώνοντας άνοδο κατά 287% σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα, αλλά μόλις 3% σε σχέση με το 2019.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή