Οι οικονομικές επιδόσεις της Κίνας βελτιώθηκαν τον Μάρτιο σε σχέση με τους δύο πρώτους μήνες του έτους. Στόχος τώρα, η χώρα να επεκτείνει την εγχώρια ζήτηση και να εδραιώσει την οικονομική της ανάκαμψη.

Κίνα: Δάνεισε 240 δισ. δολάρια σε 13 χρόνια για τη διάσωση του «δρόμου του μεταξιού»

Αυτό δήλωσε την Πέμπτη ο πρωθυπουργός Λι Κιάνγκ σε οικονομικό φόρουμ στο Μποάο.

«Προσηλωμένοι στην επανεκκίνηση της οικονομίας»

Ανεξάρτητα από το πώς εξελίσσεται η κατάσταση σε παγκόσμιο επίπεδο, η Κίνα θα παραμείνει προσηλωμένη στις μεταρρυθμίσεις και την επανεκκίνηση της οικονομίας, δήλωσε ο Λι στο φόρουμ του Μποάο στη νότια νησιωτική επαρχία Χαϊνάν.

«Κρίνοντας από την κατάσταση τον Μάρτιο, είναι καλύτερη από ό,τι τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο. Συγκεκριμένα, οι κύριοι οικονομικοί δείκτες, όπως η κατανάλωση και οι επενδύσεις, συνεχίζουν να βελτιώνονται, ενώ η απασχόληση και οι τιμές είναι γενικά σταθερές», δήλωσε ο Λι.

«Στο επόμενο βήμα, θα συνεχίσουμε να τηρούμε την αρχή της σταθερότητας, να επιδιώκουμε την πρόοδο διατηρώντας τη σταθερότητα, να εδραιώνουμε και να επεκτείνουμε τη δυναμική της οικονομικής ανάκαμψης και να προωθούμε τη συνεχή συνολική βελτίωση των οικονομικών επιδόσεων της Κίνας».

Ανάκαμψη

Η Κίνα, η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο, ανακάμπτει σταδιακά από τους περιορισμούς της πανδημίας που καταργήθηκαν απότομα τον Δεκέμβριο – αν και όχι χωρίς κραδασμούς.

Το Πεκίνο έχει θέσει έναν μέτριο ετήσιο στόχο ανάπτυξης της τάξης του 5% φέτος, αφότου απέκλινε σημαντικά από τους στόχους της για το 2022.

Ο πρωθυπουργός Λι δήλωσε επίσης ότι δεν πρέπει να υπάρξει χάος και συγκρούσεις στην Ασία, αλλιώς θα χαθεί το μέλλον της περιοχής.

Η Κίνα προσφέρει μια «άγκυρα» για την παγκόσμια ειρήνη και ανάπτυξη στον αβέβαιο κόσμο, δήλωσε ο Λι.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή