Έκλεισε τα σύνορά της για τους Ρώσους πολίτες η Λετονία λίγες ώρες μετά την εκδήλωση της ένοπλης εξέγερσης κατά του καθεστώτος του προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ο εκλεγμένος πρόεδρος της Λετονίας δήλωσε το Σάββατο πως το κράτος της Βαλτικής έχει ενισχύσει την ασφάλεια των συνόρων της ως απάντηση στην ανταρσία που βρίσκεται σε εξέλιξη στη Ρωσία και δε θα δεχθεί Ρώσους.

«Η Λετονία παρακολουθεί στενά την εξελισσόμενη κατάσταση στη Ρωσία. Η ασφάλεια των συνόρων έχει ενισχυθεί, δεν θα εξεταστεί η χορήγηση βίζας ή η είσοδος στα σύνορα από Ρώσους που εγκαταλείπουν τη Ρωσία λόγω των σημερινών γεγονότων» ανέφερε ο Έντγκαρς Ρίνκεβιτς στο Twitter.

«Η Λετονία δεν θα εκδίδει ανθρωπιστικές ή άλλου είδους βίζες» πρόσθεσε ο εκλεγμένος πρόεδρος, ο οποίος εξακολουθεί να είναι και υπουργός Εξωτερικών.

Σημειώνεται πως η Λετονία είχε ήδη από πέρυσι σταματήσει να εκδίδει νέες βίζες σε Ρώσους πολίτες, αλλά μέχρι τώρα έκανε εξαίρεση για τις ανθρωπιστικές βίζες.

Ανάρπαστα τα αεροπορικά εισιτήρια από Μόσχα για Τιφλίδα και Κωνσταντινούπολη

Να σημειωθεί επίσης, ότι προηγουμένως, το γερμανικό Der Spiegel ανέφερε πως τα αεροπορικά εισιτήρια από Μόσχα για για Τιφλίδα, Αστάνα και Κωνσταντινούπολη, έχουν εξαντληθεί καθώς πλησιάζει η μισθοφορική ομάδα της Wagner.

Σύμφωνα με το Der Spiegel, τα εισιτήρια για πτήσεις από τη Μόσχα φέρεται να έχουν εξαντληθεί καθώς πλησιάζει η μισθοφορική ομάδα του Wagner.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Ισραήλ: Ο στρατός ελέγχει το πέρασμα της Ράφα – Στον «αέρα» η ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα
Επικαιρότητα |

To Ισραήλ ελέγχει το πέρασμα της Ράφα – Στον «αέρα» η ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα

Οι Ένοπλες Δυνάμεις του Ισραήλ (IDF) υποστηρίζουν ότι έχουν θέσει υπό τον έλεγχό τους το πέρασμα της Ράφα στην πλευρά της Γάζας καθώς όπως ισχυρίζονται «χρησιμοποιούνταν για τρομοκρατικούς σκοπούς».

Οι Παλαιστίνιοι ζητούν την πλήρη ένταξη του κράτους τους στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών
Επικαιρότητα |

Οι Παλαιστίνιοι ζητούν την πλήρη ένταξη του κράτους τους στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών

Οι Παλαιστίνιοι είναι επί του παρόντος κράτος παρατηρητής και όχι μέλος, μια de facto αναγνώριση της κρατικής υπόστασης που τους παραχωρήθηκε από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ το 2012