Η φράση «οικονομική άνεση» μπορεί να σημαίνει διαφορετικά πράγματα ανάλογα με τον άνθρωπο, είτε αυτό σημαίνει να έχεις αρκετά χρήματα για να ζήσεις χωρίς χρέη είτε να μπορείς να αγοράσεις ένα δεύτερο σπίτι.

Το χρηματικό ποσό που θεωρούν οι Αμερικανοί ότι είναι απαραίτητο αλλάζει από πόλη σε πόλη, σύμφωνα με το CNBC.

ΗΠΑ: Oι 10 πόλεις με τον υψηλότερο πληθωρισμό

Το ποσό ποικίλλει κατά σχεδόν 1 εκατομμύριο δολάρια μεταξύ των πόλεων, σύμφωνα με μια ανάλυση 13 μεγάλων μητροπολιτικών περιοχών των ΗΠΑ από την εταιρεία χρηματοοικονομικών υπηρεσιών Charles Schwab.

Παρακάτω, θα δούμε την καθαρή αξία της περιουσίας των κατοίκων κάθε πόλης που θεωρείται απαραίτητη για μια άνετη ζωή το 2023.

Η καθαρή θέση ορίζεται ως η συνολική αξία των περιουσιακών στοιχείων που κατέχει ένα άτομο ή μια εταιρεία, μείον τις υποχρεώσεις που οφείλει.

Η κατάταξη

1.Σαν Φρανσίσκο: 1,7 εκατομμύρια δολάρια

2.Νότια Καλιφόρνια (περιλαμβάνει το Λος Άντζελες και το Σαν Ντιέγκο): 1,5 εκατομμύριο δολάρια

3.Νέα Υόρκη: 1,2 εκατομμύρια δολάρια

4.Σιάτλ: 1 εκατομμύριο δολάρια

5.Ουάσιγκτον: 1 εκατομμύριο δολάρια

6.Βοστώνη: 932.000 δολάρια

7.Ντάλας: 820.000 δολάρια

8.Σικάγο: 817.000 δολάρια

9.Ατλάντα: 729.000 δολάρια

10.Ντένβερ: 710.000 δολάρια

11.Phoenix: 653.000 δολάρια

12.Χιούστον: 606.000 δολάρια

Yψηλό κόστος ζωής

Αν και τα ποσά σε αυτή τη λίστα είναι υψηλά, πρέπει να σημειωθεί ότι οι περισσότερες πόλεις που αναφέρονται έχουν σχετικά υψηλό κόστος ζωής.  Σε πολλές, το κόστος ζωής είναι 50% ή περισσότερο πάνω από τον μέσο όρο των ΗΠΑ, σύμφωνα με ανάλυση του ιστότοπου προσωπικών οικονομικών Kiplinger.

Πολλά από τα υψηλότερα ποσά έχουν να κάνουν με το κόστος στέγασης.  Το Σαν Φρανσίσκο, η Νέα Υόρκη και το Λος Άντζελες είναι μερικά από τα πιο ακριβά μέρη για να ζεις στις ΗΠΑ.  Ενώ η μέση τιμή κατοικίας συνολικά είναι επί του παρόντος 436.800 δολάρια, η μέση τιμή σε αυτές τις πόλεις πλησιάζει το 1 εκατομμύριο, σύμφωνα με στοιχεία της Redfin.

Στην πραγματικότητα δεν φτάνουν πολλοί άνθρωποι αυτά τα όρια, καθώς η συνολική μέση καθαρή περιουσία των νοικοκυριών στις ΗΠΑ είναι 121.700 δολάρια, σύμφωνα με την Federal Reserve.

Το αίσθημα πλούτου

Για τους σκοπούς της μελέτης, το αίσθημα οικονομικής άνεσης θεωρείται διαφορετικό από το να νιώθεις πλούσιος. Όταν οι ερωτηθέντες στην έρευνα ρωτήθηκαν πόσα χρήματα χρειάζονταν για να αισθάνονται πλούσιοι, οι αριθμοί ήταν πολύ μεγαλύτεροι. Κυμαίνονταν από 2,5 εκατομμύρια δολάρια στο Ντένβερ έως 4,7 εκατομμύρια δολάρια στο Σαν Φρανσίσκο – το υψηλότερο ποσό από όλες τις πόλεις που αναφέρονται.

Η διαδικτυακή έρευνα πραγματοποιήθηκε τον Μάρτιο, με δείγμα 500 έως 750 κατοίκων για κάθε μητροπολιτική περιοχή, μεταξύ 21 και 75 ετών.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Μόδα: H απίστευτη ιστορία πίσω από τις πανάκριβες τσάντες Goyard
Διεθνή |

Διάσημες, ακριβές αλλά χωρίς διαφήμιση - Ποιες είναι οι τσάντες Goyard

Μία από τις πιο εμβληματικές και ακριβές τσάντες της μόδας έχει βρεθεί στα χέρια προσωπικοτήτων όπως ο Πάμπλο Πικάσο, η Κοκό Σανέλ, ο Καρλ Λάγκερφελντ αλλά και μέλη της δυναστείας των Ρομανώφ