Συνεχίζονται οι κινήσεις στην σκακιέρα της εικονικής και της επαυξημένης πραγματικότητας, με την Meta Platforms να ανακοινώνει την Δευτέρα τη νέα της συνδρομητική υπηρεσία, με την ονομασία Meta Quest+, που θα δίνει στους χρήστες πρόσβαση σε δύο νέα παιχνίδια κάθε μήνα.

Η υπηρεσία Meta Quest+ θα κοστίζει 7,99 δολάρια το μήνα και θα είναι συμβατή με τις συσκευές Quest 2, Quest Pro και το επερχόμενο Quest 3 της εταιρείας.

Apple vs Meta: Η νέα κόντρα στον κόσμο της τεχνολογίας

Η συνδρομητική υπηρεσία σηματοδοτεί την τελευταία προσπάθεια της Meta να δημιουργήσει ουσιαστικά μία συνεχόμενη ροή εσόδων για τη μονάδα Reality Labs, η οποία είναι αυτή που αναπτύσσει τεχνολογίες εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας.

Σημειώνεται ότι η Reality Labs κατέγραψε λειτουργικές ζημίες ύψους 3,99 δισ. δολαρίων στο πρώτο τρίμηνο του έτους, ενώ απέφερε έσοδα ύψους 339 εκατ. δολαρίων. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι μετοχές της Meta έκλεισαν με πτώση 3,5% τη Δευτέρα.

Τα νέα παιχνίδια που θα προσφέρονται μέσω της υπηρεσίας θα είναι διαθέσιμα για τους συνδρομητές του Meta Quest+ την πρώτη κάθε μήνα, ενώ θα μπορούν να παιχτούν όσο η συνδρομή είναι ενεργή. Το Meta Quest+ είναι διαθέσιμο μέσω του Meta Quest Store από τη Δευτέρα.

Όπως έγινε γνωστό, για τον μήνα Ιούλιο, οι συνδρομητές θα αποκτήσουν τα παιχνίδια «Pixel Ripped 1995» και «Pistol Whip». Ακολούθως, οι χρήστες θα λάβουν το «Walkabout Mini Golf» από την Mighty Coconut και το «Mothergunship: Forge» από την Terrible Posture Games τον Αύγουστο.

Αγώνας δρόμου για την μικτή πραγματικότητα

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Meta Platforms ανακοίνωσε την τελευταία της μάσκα μικτής πραγματικότητας Quest 3, την πρώτη ημέρα του Ιουνίου. Η νέα συσκευή θα έχει τιμή εκκίνησης τα 499 δολάρια, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος ο Ζάκερμπεργκ, ενώ θα είναι η πρώτη συσκευή της αγοράς που θα προσφέρει «υψηλής ανάλυσης έγχρωμη mixed reality εμπειρία», ενώ το Quest 3 θα είναι 40% λεπτότερο σε σχέση με τον προκάτοχό του, το Quest 2.

Η Meta «βιάστηκε» να προβεί σε ανακοινώσεις λίγες μόνο ημέρες πριν την ανακοίνωση αντίστοιχης συσκευής από την Apple. Οι σχετικές ανακοινώσεις της Apple έγιναν στο πλαίσιο του συνεδρίου WWDC, με την μάσκα Vision Pro να είναι το πρώτο πραγματικά νέο προϊόν της Apple (δηλαδή όχι ανανέωση υπάρχοντος) από το 2015 όταν παρουσιάστηκε το πρώτο μοντέλο του έξυπνου ρολογιού Apple Watch.

Η συσκευή μικτής πραγματικότητας της Apple θα κοστίζει 3.499 δολαρίων και συμπυκνώνει την εργασία οκτώ ετών και την επένδυση δισεκατομμυρίων δολαρίων σε επίπεδο έρευνας και ανάπτυξης.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία