Toν υψηλό στόχο των 500 δισ. δολαρίων σε ετήσιες πωλήσεις μέχρι το 2030, έθεσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Microsoft Σάτια Ναντέλα, όπως αναφέρει το CNBC.

Ο Ναντέλα είπε σε στελέχη και μέλη του διοικητικού συμβουλίου πέρυσι, ότι η εταιρεία λογισμικού στοχεύει να φτάσει το μισό τρισ. σε έσοδα μέχρι το οικονομικό έτος 2030, υπερδιπλασιάζοντας το τρέχον μέγεθός της.

Microsoft: Συμβουλές επιτυχημένης σταδιοδρομίας από τον Σάτια Ναντέλα

Ο στόχος του 2030

Η Microsoft, μια από τις κορυφαίες εταιρείες στον κόσμο, δεν συνηθίζει να εκδίδει οικονομικές προβλέψεις για το μέλλον. Στην τελευταία της πρόσκληση για τα κέρδη, η εταιρεία παρείχε καθοδήγηση μόνο για την τρέχουσα περίοδο, που είναι το τέταρτο οικονομικό τρίμηνο.

Στην αποκάλυψη, μέρος ενός σημειώματος 15 σελίδων με ένα συνοδευτικό έγγραφο 21 σελίδων, ο Nαντέλα ανέφερε ότι η Microsoft στοχεύει να επιτύχει τον στόχο της για το 2030 «εφαρμόζοντας μια εξελισσόμενη στρατηγική που είναι προσανατολισμένη στην ανάπτυξη και συνάδει με τη διαρκή αποστολή και τον πολιτισμό μας».

Ο διευθύνων σύμβουλος, παρουσίασε επίσης μια πρόβλεψη για τις αποδόσεις των μετόχων, οι οποίες έρχονται με τη μορφή μερισμάτων και εξαγορών.

«Πιστεύουμε ότι αυτή η φιλοδοξία και η προσέγγιση θα μας βοηθήσουν να προσφέρουμε ετήσιες αποδόσεις άνω του 10% στους μετόχους μας σε αυτό το χρονικό πλαίσιο», έγραψε ο Ναντέλα στο έγγραφο με ημερομηνία 7 Ιουνίου 2022, το οποίο παρουσιάστηκε την Δευτέρα κατά την ακρόαση για την εξαγορά της Activision Blizzard.

Το 20/20

Ο Nαντέλα περιέγραψε έναν στόχο «20/20», που συνεπάγεται αύξηση εσόδων 20% σε ετήσια βάση και 20% αύξηση των λειτουργικών εσόδων για το οικονομικό έτος 2022 και τα επόμενα έτη. Για το 2022, η Microsoft ολοκλήρωσε την ανάπτυξη κατά 18% στα 198,27 δισεκατομμύρια δολάρια σε έσοδα και 19% αύξηση των λειτουργικών εσόδων.

Επιπλέον, τονίζει ότι ο κύριος μοχλός ανάπτυξης είναι το Microsoft Cloud, ένας όρος που αναφέρεται σε μια ευρεία σειρά προϊόντων που απευθύνονται σε εμπορικούς πελάτες, συμπεριλαμβανομένου του cloud Azure.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία
AI: Οι 4 μετοχές για όποιον πιστεύει στην επανάσταση της τεχνητής νοημοσύνης
Tεχνητή νοημοσύνη |

Τέσσερις εταιρείες που αναδιαμορφώνουν το τοπίο της τεχνητής νοημοσύνης

Σύμφωνα με την Global X, 4 εταιρείες βοηθούν στην απεικόνιση του ευρύτερου φάσματος επενδυτικών ευκαιριών που είναι διαθέσιμες σε ολόκληρη την αλυσίδα αξίας της τεχνητής νοημοσύνης