Η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου (FTC) των ΗΠΑ θα υποστηρίξει την Πέμπτη στο ομοσπονδιακό δικαστήριο την έκδοση προσωρινής διαταγής για να εμποδίσει την εξαγορά της Activision Blizzard, της εταιρείας κατασκευής βιντεοπαιχνιδιών, από τη Microsoft, εμποδίζοντας την ολοκλήρωση της συμφωνίας πριν από την εκδίκαση της υπόθεσης της κυβέρνησης κατά της συμφωνίας.

Η Microsoft αντέδρασε δηλώνοντας ότι ένα προσωρινό μπλοκάρισμα θα μπορούσε να ματαιώσει τη συμφωνία. Σημειώνεται ότι αν το δικαστήριο αναστείλει τη συμφωνία, η Microsoft και η Activision θα πρέπει να συμφωνήσουν να την παρατείνουν μετά την ημερομηνία λήξης της 18ης Ιουλίου που έχει ενσωματωθεί στην αρχική τους συμφωνία.

Η Google κατηγορεί την Microsoft για μονοπωλιακές πρακτικές

Σε μια προγραμματισμένη πενθήμερη ακρόαση ενώπιον ομοσπονδιακού δικαστή στο Σαν Φρανσίσκο, η αντιμονοπωλιακή Αρχή θα υποστηρίξει ότι χρειάζεται η Microsoft και η Activision Blizzard να αναστείλουν τη συγχώνευσή τους ύψους 69 δισεκατομμυρίων δολαρίων μέχρι το εσωτερικό δικαστήριο της FTC να αποφανθεί για το αν ο συνδυασμός των δύο βλάπτει τον ανταγωνισμό στη βιομηχανία των βιντεοπαιχνιδιών.

Η FTC φοβάται ότι χωρίς την ανάληψη δράσης από ομοσπονδιακό δικαστήριο, η νέα εταιρεία που θα προκύψει μετά την εξαγορά «θα μπορούσε να μεταβάλει τις δραστηριότητες και τα επιχειρηματικά σχέδια της Activision» και θα μπορούσε να επιτρέψει στη Microsoft να αποκτήσει πρόσβαση σε ευαίσθητες επιχειρηματικές πληροφορίες.

Η διοικητική ακρόαση στο πλαίσιο της FTC έχει οριστεί να ξεκινήσει στις 2 Αυγούστου.

Εξαγορά που περνάει… δια πυρός και σιδήρου

Σημειώνεται ότι η αγωγή στις ΗΠΑ είναι μία από τις πολλές βασικές αντιμονοπωλιακές μάχες που έχουν δώσει η Microsoft και η Activision σε όλο τον κόσμο για να οριστικοποιηθεί η συμφωνία. Η προσφορά της Microsoft για την εξαγορά του κατασκευαστή βιντεοπαιχνιδιών «Call of Duty» εγκρίθηκε από την ΕΕ τον Μάιο, αλλά οι βρετανικές αρχές ανταγωνισμού μπλόκαραν την εξαγορά τον Απρίλιο.

Η FTC υποστηρίζει ότι η συμφωνία, η οποία θα είναι η μεγαλύτερη για τη Microsoft και η μεγαλύτερη στην ιστορία της επιχείρησης βιντεοπαιχνιδιών, θα έδινε στη Microsoft τη «δυνατότητα και το αυξημένο κίνητρο να παρακρατεί ή να υποβαθμίζει το περιεχόμενο της Activision με τρόπους που μειώνουν σημαντικά τον ανταγωνισμό».

Επιπλέον, η FTC, η οποία ζήτησε από το εσωτερικό της διοικητικό δικαστήριο να μπλοκάρει τη συμφωνία τον Δεκέμβριο, λέει ότι ο συνδυασμός θα έδινε στην κονσόλα βιντεοπαιχνιδιών Xbox της Microsoft αποκλειστική πρόσβαση στα παιχνίδια της Activision, αφήνοντας τις κονσόλες της Nintendo και το PlayStation της Sony εκτός.

Η Microsoft έχει δηλώσει ότι η συμφωνία θα ωφελήσει τόσο τους παίκτες όσο και τις εταιρείες παιχνιδιών και έχει προσφερθεί να υπογράψει μια νομικά δεσμευτική συμφωνία με την FTC για την παροχή της σειράς τίτλων «Call of Duty» σε αντιπάλους, συμπεριλαμβανομένης της Sony, για μια δεκαετία.

Η ακροαματική διαδικασία θα διαρκέσει έως τις 29 Ιουνίου.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία
NASA: Έλαβε για πρώτη φορά μήνυμα με λέιζερ από το βαθύ Διάστημα
Τεχνολογία |

NASA: Έλαβε για πρώτη φορά μήνυμα με λέιζερ από το βαθύ Διάστημα

Έφτασε με ακραία ταχύτητα από απόσταση 1,5 φοράς μεταξύ Γης και Ήλιου – Η αποστολή στέφθηκε από επιτυχία, αποδεικνύοντας την αξιοπιστία του νέου συστήματος επικοινωνίας με λέιζερ αντί για ραδιοκύματα