Ιστορικά, η μηχανή αναζήτησης Bing της Microsoft ήταν πάντα το δεύτερο βιολί σε σχέση με την μηχανή αναζήτησης της Google. Το πιθανότερο είναι οι χρήστες που το χρησιμοποίησαν να το έκαναν όταν ενεργοποίησαν ένα πρόγραμμα περιήγησης κατασκευασμένο από τη Microsoft (Internet Explorer παλιότερα ή Edge τώρα). Στις περισσότερες των περιπτώσεων οι χρήστες αλλάζουν την προεπιλεγμένη μηχανή αναζήτησης, συνήθως γιατί έχουν «συνηθίσει» την πρόταση της Google.

Ωστόσο, η έλευση της τεχνητής νοημοσύνης και η στενή συνεργασία της Microsoft με το ChatGPT ουσιαστικά ανανέωσε την μηχανή αναζήτησης Bing με αποτέλεσμα αυτή να γνωρίζει μία μικρή περίοδο αναγέννησης. Ακριβώς αυτό το… momentum φέρεται να θέλει να εκμεταλευθεί η Microsoft και να καταστήσει το Bing την προεπιλεγμένη μηχανή αναζήτησης του δεύτερου σε δημοφιλία προγράμματος περιήγησης, του Firefox.

Μπλοκάρισμα σε εκατέρωθεν επενδύσεις στο σήριαλ Microsoft-Activision Blizzard

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας The Information, επιθυμία της Microsoft είναι να υποβάλει σχετική προσφορά συνεργασίας. Σημείο κλειδί στην ιστορία ότι το συμβόλαιο του Firefox με την Google λήγει φέτος, οπότε η Mozilla, δημιουργός της εφαρμογής, θα μπορούσε είτε να το ανανεώσει είτε να μεταβεί σε διαφορετική μηχανή αναζήτησης.

Προφανώς, επιθυμία της Microsoft είναι να πάρει τη θέση της Google στον Firefox. Βέβαια, δεν αποτελεί εγγύηση ότι θα βοηθήσει πραγματικά στην ενίσχυση της χρήσης του Bing — σε τελική ανάλυση, οι χρήστες του Firefox που δεν θέλουν να χρησιμοποιήσουν το Bing θα μπορούσαν απλώς να μεταβούν σε μια διαφορετική μηχανή αναζήτησης, όπως ανακάλυψε και η Yahoo πριν από μερικά χρόνια — αλλά η Microsoft βλέπει προοπτικές σε τέτοια μια συμφωνία.

Το δημοσίευμα επισημαίνει επίσης ότι υπάρχει επίσης μια ακόμη ευκαιρία για τη Microsoft εάν θέλει πραγματικά να ασχοληθεί σοβαρά με την προώθηση του Bing. Το πρόγραμμα περιήγησης Safari της Apple, το οποίο είναι το κύριο πρόγραμμα περιήγησης ιστού στις συσκευές Apple, επίσης έχει ένα συμβόλαιο με την Google το οποίο λήγει την επόμενη χρονιά.

Αν και οι σχέσεις των δύο πλευρών δεν είναι πάντα ανέφελες, η Google επωφελείται πραγματικά από τη συμφωνία που έχει αυτή τη στιγμή με την Apple και η Microsoft θα μπορούσε να προσπαθήσει να κάνει το Bing το κύριο πρόγραμμα περιήγησης στα iPhone.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία
Ψηφιακός μετασχηματισμός: Πρώτοι στα social media, ουραγοί στις τραπεζικές συναλλαγές
Οικονομία |

Η σχέση των Ελλήνων με τις ψηφιακές τεχνολογίες - Τα social media και οι τραπεζικές συναλλαγές

Πώς υιοθετούν οι επιχειρήσεις τις ψηφιακές τεχνολογίες; Πώς χρησιμοποιούν οι πολίτες τις δημόσιες και άλλες υπηρεσίες στο διαδίκτυο; Ποια είναι η συμμετοχή τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης;

Google: Αντιμέτωπη με την αντιμονοπωλιακή νομοθεσία των ΗΠΑ – Πώς εξελίσσεται η δίκη 
Τεχνολογία |

H Google μπροστά στην αντιμονοπωλιακή νομοθεσία των ΗΠΑ - Πώς εξελίσσεται η δίκη 

Από τις 12 Σεπτεμβρίου, οι αμερικανικές αρχές προσπαθούν να αποδείξουν πώς ο γίγαντας των μηχανών αναζήτησης είναι μονοπώλιο που καταχράστηκε παράνομα τη δύναμή του για να αυξήσει τα κέρδη του

TikTok: Φλερτάρει και η Ευρώπη με την απαγόρευσή του
Διεθνή |

Ακόλουθος των ΗΠΑ και στο TikTok η Ευρώπη; – Στο «τραπέζι» η απαγόρευσή του

«Γνωρίζουμε ακριβώς τον κίνδυνο του TikTok», είπε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, σχεδόν μια εβδομάδα αφότου ο Τζο Μπάιντεν υπέγραψε την αμερικανική νομοθεσία που απειλεί με πανεθνική απαγόρευση