Η Ευρωπαϊκή Ένωση εισάγει συστήματα «crash test» για την τεχνητή νοημοσύνη ώστε να διασφαλίσει ότι οι καινοτόμες, νέες τεχνολογίες θα είναι ασφαλείς πριν κυκλοφορήσουν στην αγορά.

Πιο συγκεκριμένα, η Ένωση εγκαινίασε τις τέσσερις μόνιμες δοκιμαστικές και πειραματικές εγκαταστάσεις που θα δημιουργηθούν σε διαφορετικές χώρες, έχοντας διαθέσει για το έργο το ποσό των 220 εκατ. ευρώ.

Αυτές είναι οι 10 startup που ηγούνται την κούρσα της τεχνητής νοημοσύνης

Οι εν λόγω εγκαταστάσεις, τα κέντρα «crash test», τα οποία θα είναι εικονικά και φυσικά, θα δώσουν από το επόμενο έτος στις εταιρείες τεχνολογίας ένα χώρο για να δοκιμάσουν την τεχνητή νοημοσύνη και τη ρομποτική σε πραγματικές συνθήκες εντός της μεταποίησης, της υγειονομικής περίθαλψης, της γεωργίας και των τροφίμων αλλά και στο πλαίσιο του αστικού περιβάλλοντος.

Οι καινοτόμες εταιρείες αναμένεται να φέρουν «αξιόπιστη τεχνητή νοημοσύνη» στην αγορά και θα μπορούν να χρησιμοποιούν τις εγκαταστάσεις για να δοκιμάζουν και να επικυρώνουν τις εφαρμογές τους, δήλωσε η Λουσίλα Σιόλι, διευθύντρια για την τεχνητή νοημοσύνη και την ψηφιακή βιομηχανία στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Κοπεγχάγη την Τρίτη.

Η ίδια τόνισε την παραπληροφόρηση ως έναν από τους βασικούς κινδύνους που εισάγει η τεχνητή νοημοσύνη.

Οι εγκαταστάσεις, οι οποίες ουσιαστικά θα συμπληρώσουν υπάρχοντες κανονισμούς όπως η πράξη της ΕΕ για την τεχνητή νοημοσύνη, αποτελούν μια ψηφιακή εκδοχή του ευρωπαϊκού συστήματος δοκιμών σύγκρουσης για τα νέα αυτοκίνητα, ανέφερε σε ανακοίνωσή του το Τεχνικό Πανεπιστήμιο της Δανίας, το οποίο θα ηγηθεί ενός από τα κέντρα. Θα λειτουργήσουν ως «φίλτρο ασφαλείας» μεταξύ των παρόχων τεχνολογίας και των χρηστών στην Ευρώπη και θα βοηθήσουν επίσης στην ενημέρωση της δημόσιας πολιτικής, ανέφερε το πανεπιστήμιο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Tεχνητή νοημοσύνη
Apple: Πλησιάζει η ώρα της τεχνητής νοημοσύνης
Tεχνητή νοημοσύνη |

Καμία βιασύνη για την Apple - Πλησιάζει η ώρα της ΑΙ

H εταιρεία αναμένεται να αποκαλύψει τις νέες δυνατότητες τεχνητής νοημοσύνης στο ετήσιο συνέδριο λογισμικού της τον επόμενο μήνα, όπως και να αναθεωρήσει τις σειρές προϊόντων της με τσιπ έτοιμα για AI