Πιο προσεκτικοί είναι αυτήν την ώρα οι αγοραστές στο ελληνικό χρηματιστήριο, με τις συναλλαγές να δείχνουν ότι οι εντολές ακόμη και μετά τη διόρθωση της Δευτέρας έρχονται σε επιλεκτικούς τίτλους. Ο γενικός δείκτης σημειώνει κέρδη 0,51% στις 1.241,59 μονάδες, με τον τζίρο να είναι στα 48 εκατ. ευρώ.

Η αίσθηση που επικρατεί στο ΧΑ είναι ότι ακόμη δεν έχει γίνει μια ικανοποιητική διόρθωση ώστε οι αγοραστές να αναλάβουν και πάλι τα ηνία της αγοράς, με τις κινήσεις να χαρακτηρίζονται από ιδιαίτερη επιλεκτικότητα. Έτσι, το κυρίαρχο σενάριο είναι εκείνο που θέλει το Χρηματιστήριο να περιμένει λίγες συνεδριάσεις, ώστε να αποτυπωθεί καθαρά ένα επίπεδο στηρίξεων, με τη ζώνη των 1.170 να φαίνεται η πιο συμπαγής.

Το πρώτο δείγμα

Η αγορά προφανώς θέλει επίσης να δει και τα πρώτα δείγματα του νέου κυβερνητικού σχήματος, αν και ο βασικός κορμός της πολιτικής δεν αμφισβητείται στην παρούσα, καθώς υπάρχει το διακύβευμα της ανάκτησης της επενδυτικής βαθμίδας παραμένει. Έτσι, είναι προφανές ότι οι διορθωτικές κινήσεις έχουν έρθει καθαρά σε τεχνικό επίπεδο, συνέπεια της προσπάθειας κατοχύρωσης κερδών από τους βραχυπρόθεσμους.

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, ξεχωρίζουν έντονα ανοδικά οι Jumbo, Πειραιώς, Εθνική, Aegean, Ελλάκτωρ, ΔΕΗ, ΟΤΕ και ΟΠΑΠ, ενώ σε θετικά εδάφη είναι και οι Quest, Coca Cola, Alpha bank, ΓΕΚ Τέρνα, Eurobank, ΕΛΧΑ, Μυτιληναίος και Τέρνα Ενεργειακή. Σε αρνητικά εδάφη είναι οι Λάμδα, Cenergy, Σαράντης, Βιοχάλκο και Motor Oil, με τον Τιτάν να είναι στο -3,40% και τα Ελληνικά Πετρέλαια στο -4,99%, λόγω αποκοπής μερίσματος.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών