Να επιστρέψει στην γνώριμη ανοδική κίνηση επιχειρεί σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, χωρίς όμως να λείπουν τα εμπόδια από επιλεγμένους τίτλους, που είτε βρίσκονται σε αποκοπή μερισμάτων είτε έχουν ακόμη περιθώρια διόρθωσης. Ο γενικός δείκτης σημειώνει κέρδη 0,46% στις 1.239,46 μονάδες, με τον τζίρο να είναι στα 53 εκατ. ευρώ.

Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Ανακάμπτουν μετά από έξι ημέρες πτώσης

Η αγορά βρίσκεται σε μια διαδικασία που οι βραχυπρόθεσμοι θέλουν να «γράψουν» τα μέχρι πρότινος επί χάρτου κέρδη τους και να αφήσουν πλέον το έδαφος ανοιχτό για νέες κινήσεις, οι οποίες θα έχουν τον ορίζοντα του δευτέρου εξαμήνου. Άλλωστε, η αγορά άφησε τον εκλογικό σκόπελο πίσω της, με τις εκτιμήσεις να επιβεβαιώνονται, όπως άλλωστε ανέμενε και το ΧΑ.

Έτσι, μπορεί η αυτοδυναμία της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας να έφερε πωλήσεις στο βραχυπρόθεσμο, που έχουν σαφέστατα χαρακτήρα κατοχύρωσης κερδών, όμως η αυτοδυναμία θα δημιουργήσει τις συνθήκες ώστε τα πράγματα να κινηθούν προς το καλύτερο. Μην ξεχνάμε ότι μπροστά μας έχουμε το κύμα επενδύσεων που αναμένεται από τα μεγάλα θεσμικά χαρτοφυλάκια, μόλις ξεκλειδώσει η πόρτα της επενδυτικής βαθμίδας.

Στο ταμπλό

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, Πειραιώς, Εθνική, Eurobank, Alpha Bank, ΟΠΑΠ, Ελλάκτωρ, Τέρνα Ενεργειακή και ΟΤΕ οδηγούν ανοδικά την αγορά, ενώ θετικά κινούνται και οι Βιοχάλκο, ΔΕΗ, Motor Oil, Λάμδα, Aegean, Ελληνικά Πετρέλαια, ΓΕΚ Τέρνα, Τιτάν και Coca Cola. Από την άλλη, εκτός του -3,08% του Μυτιληναίου, σε αρνητικά εδάφη είναι οι ΕΥΔΑΠ, Quest, ΕΛΧΑ, Autohellas και Cenergy.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών