Η Samsung Electronics παρουσίασε τον οδικό χάρτη για την επέκταση του τομέα κατασκευής ημιαγωγών, συμπεριλαμβανομένων των ημιαγωγών τεχνολογίας αιχμής, σε μια προσπάθεια να καλύψει την διαφορά που την χωρίζει από την TSMC.

Ο κορεατικός κολοσσός είναι παγκοσμίως γνωστός για τις φορητές του συσκευές, τα έξυπνα κινητά τηλέφωνα, έναν κλάδο στον οποίο κυριαρχεί τα τελευταία χρόνια. Ωστόσο, διατηρεί και έναν σημαντικό κλάδο κατασκευής ημιαγωγών κάθε είδους, από τσιπ μνήμης που χρησιμοποιούνται σε κέντρα δεδομένων και φορητούς υπολογιστές μέχρι επεξεργαστές για φορητές συσκευές.

Ποιος τεχνολογικός κολοσσός εξετάζει τη δημιουργία ψηφιακού νομίσματος

Παράλληλα με το δικό της brand η Samsung κατασκευάζει ημιαγωγούς και για λογαριασμό άλλων εταιρειών σχεδιασμού μικροτσίπ, όπως η Qualcomm.

Νωρίτερα φέτος, η Samsung είχε ανακοινώσει ότι πρόκειται να ξεκινήσει την παραγωγή μικροτσίπ με τη διαδικασία των 2 νανομέτρων από το 2025. Η εταιρεία έδωσε τώρα έναν πιο λεπτομερή οδικό χάρτη, λέγοντας ότι θα ξεκινήσει τη μαζική παραγωγή της διαδικασίας των 2 nm για φορητές συσκευές το 2025, στη συνέχεια θα επεκταθεί σε υπολογιστές υψηλών επιδόσεων το 2026 και στην αυτοκινητοβιομηχανία το 2027.

Ο αριθμός των νανομέτρων αναφέρεται στο μέγεθος κάθε μεμονωμένου τρανζίστορ σε ένα τσιπ. Όσο μικρότερο είναι το τρανζίστορ, τόσο περισσότερα από αυτά μπορούν να τοποθετηθούν σε έναν ημιαγωγό. Συνήθως, η μείωση του μεγέθους των νανομέτρων μπορεί να αποφέρει πιο ισχυρά και αποδοτικά τσιπ.

Ενδεικτικά, ο τελευταίος επεξεργαστής που η Apple σχεδίασε και τοποθέτησε στο iPhone κατασκευάζεται με την διαδικασία των 5 nm. Η θέση της Samsung είναι ότι στο μέλλον τα smartphone θα απαιτούν ακόμη πιο προηγμένα μικροτσίπ και πάνω σε αυτό βασίζεται ο σχεδιασμός της.

Οι υπολογιστές υψηλής απόδοσης αναφέρονται σε τσιπ για κέντρα δεδομένων για την εκπαίδευση και την ανάπτυξη εφαρμογών τεχνητής νοημοσύνης, καθώς η Samsung επιδιώκει να επωφεληθεί από την ανάπτυξη της σχετικής τεχνολογίας. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το CNBC, η Nvidia, ηγέτης της αγοράς στα τσιπ τεχνητής νοημοσύνης, βασίζεται στην παραγωγή της TSMC για την κατασκευή των ημιαγωγών της.

Η διαφορά με την TSMC

Οι μονάδες παραγωγής της Samsung υπολείπονται των αντίστοιχων δυνατοτήτων της TSMC. Κατά το α’ τρίμηνο του έτους, η TSMC «μετρούσε» το 59% των παγκόσμιων εσόδων παραγωγής ημιαγωγών, έναντι του 13% της Samsung, σύμφωνα με τις μετρήσεις της εταιρείας ερευνών Counterpoint Research.

Η εταιρεία επανέλαβε ότι η διαδικασία 1,4nm θα ξεκινήσει το 2027, όπως έχει προγραμματιστεί. Η Samsung δήλωσε επίσης ότι συνεχίζει να επεκτείνει την παραγωγική της ικανότητα για τσιπ, με νέες γραμμές παραγωγής στο Pyeongtaek της Νότιας Κορέας και στο Taylor του Τέξας, τις οποίες η Samsung έχει ήδη ανακοινώσει.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία
Apple: Πλησιάζει η ώρα της τεχνητής νοημοσύνης
Tεχνητή νοημοσύνη |

Καμία βιασύνη για την Apple - Πλησιάζει η ώρα της ΑΙ

H εταιρεία αναμένεται να αποκαλύψει τις νέες δυνατότητες τεχνητής νοημοσύνης στο ετήσιο συνέδριο λογισμικού της τον επόμενο μήνα, όπως και να αναθεωρήσει τις σειρές προϊόντων της με τσιπ έτοιμα για AI

Γερμανίδα ΥΠΕΞ: Η Ρωσία θα υποστεί συνέπειες για την κυβερνοεπίθεση του 2023
Τεχνολογία |

Γερμανίδα ΥΠΕΞ: Η Ρωσία θα υποστεί συνέπειες για την κυβερνοεπίθεση του 2023

Τον Ιανουάριο του 2023, το Βερολίνο δήλωσε ότι Ρώσοι ακτιβιστές χάκερ έθεσαν εκτός δικτύου αρκετούς γερμανικούς ιστότοπους σε αντίποινα για την απόφασή του να στείλει άρματα μάχης στην Ουκρανία.