Την κυκλοφορία ενός ψηφιακού νομίσματος σε συνεργασία με την Τράπεζα της Κορέας, εξετάζει η Samsung, σύμφωνα με το CNBC.

Η νοτιοκορεατική εταιρεία ηλεκτρονικών ειδών δήλωσε τη Δευτέρα ότι υπέγραψε μνημόνιο κατανόησης με την κεντρική τράπεζα της χώρας για τη διεξαγωγή τεχνικής έρευνας για το ψηφιακό νόμισμα.

Samsung: Αντιμέτωπη με το χειρότερο τρίμηνο από το 2009

«Εκτός σύνδεσης»

Η Samsung ανέφερε ότι ένα ψηφιακό νόμισμα που εκδίδεται από μια κεντρική τράπεζα, θα λειτουργούσε «εκτός σύνδεσης» και θα μπορούσε να σταλεί μεταξύ των κατόχων του smartphone Galaxy και των smartwatches χάρη σε ένα ασφαλές τσιπ στις συσκευές.

Οι πληρωμές θα μπορούσαν να γίνονται μεταξύ συσκευών μέσω της χρήσης τεχνολογίας επικοινωνίας κοντινού πεδίου, η οποία είναι ενσωματωμένη σε smartphone για να επιτρέπει τις ανέπαφες πληρωμές, δήλωσε η Samsung.

Η Samsung τόνισε ότι ανέπτυξε μια λύση που εφαρμόζει την τεχνολογία NFC στα ψηφιακά νομίσματα πέρυσι. Αυτό επέτρεψε στους χρήστες να πραγματοποιήσουν μια πληρωμή ακόμη και όταν δεν είχαν σύνδεση στο διαδίκτυο, πρόσθεσε η εταιρεία.

Συνεργασία με την Τράπεζα της Κορέας

Σε ένα δελτίο τύπου τη Δευτέρα, η Samsung ανέφερε ότι η εταιρεία, μαζί με την Τράπεζα της Κορέας, θα κοιτάξει «να συνεχίσει να ερευνά πώς να ελαχιστοποιήσει τους κινδύνους ασφαλείας που σχετίζονται με πληρωμές εκτός σύνδεσης, για να υποστηρίξει αξιόπιστες συναλλαγές σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης ακόμη και χωρίς συνδέσεις δικτύου».

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που είμαστε η πρώτη κεντρική τράπεζα που αναπτύσσει την τεχνολογία CBDC (ψηφιακά νομίσματα απο΄τις κεντρικές τράπεζες) εκτός σύνδεσης σε συνεργασία με τη Samsung Electronics», δήλωσε ο Seungheon Lee, ανώτερος αναπληρωτής διοικητής στην Τράπεζα της Κορέας, σε δελτίο τύπου.

«Μέσω της θέσπισης αυτού του Μνημονίου Συνεννόησης, ελπίζουμε ότι η Δημοκρατία της Κορέας θα συνεχίσει να ηγείται στον τομέα της offline τεχνολογίας CBDC, έναν τομέα που διερευνάται ενεργά από τις παγκόσμιες κεντρικές τράπεζες», πρόσθεσε.

Ο Won-Joon Choi, εκτελεστικός αντιπρόεδρος εμπειρίας κινητής τηλεφωνίας της Samsung, δήλωσε: «Αυτή η συνεργασία με την Bank of Korea μας επέτρεψε να εφαρμόσουμε τις προηγμένες καινοτομίες ασφάλειας της Samsung στον τομέα των ψηφιακών νομισμάτων».

«Αναμένουμε ότι η συνεργασία μας θα έχει πολύτιμη συμβολή στην πρόοδο της παγκόσμιας τεχνολογίας CBDC εκτός σύνδεσης», πρόσθεσε.

Τα CBDC

Χώρες από την Κίνα έως τις ΗΠΑ προχωρούν την έρευνα και τον πειραματισμό τους με τα λεγόμενα CBDC με την ελπίδα ότι θα μπορούσε να γίνει ευκολότερο για τους καταναλωτές να στέλνουν χρήματα στη στιγμή.

Η Κίνα έχει ήδη δημιουργήσει μια ψηφιακή έκδοση του κινεζικού γιουάν και δοκιμάζει το CBDC της σε πολλές πόλεις, ενώ οι ΗΠΑ, επίσης, εξετάζουν προσεκτικά εάν θα κυκλοφορήσει μια ψηφιακή έκδοση του δολαρίου και πώς θα λειτουργήσει αυτό.

Οι πρακτικές δυνατότητες έκδοσης CBDC έχουν τεθεί υπό αμφισβήτηση από ορισμένους αναλυτές, δεδομένου του πόσο εύκολη είναι η πραγματοποίηση μεταφορών με διαθέσιμες επί του παρόντος μεθόδους, όπως οι εφαρμογές ηλεκτρονικής τραπεζικής.

Επιπλέον, εξακολουθούν να υπάρχουν ξεκάθαροι «πονοκέφαλοι» για τις επιχειρήσεις όσον αφορά τον άμεσο διακανονισμό των συναλλαγών. Ο τρόπος με τον οποίο έχει ρυθμιστεί το τραπεζικό σύστημα σημαίνει ότι συχνά μπορεί να χρειαστούν ημέρες για να διακανονιστούν πραγματικά οι πληρωμές από τους πελάτες των εμπόρων.

Αυτό είναι ένα σημείο  που οι ιδιωτικές εταιρείες και οι κυβερνήσεις ελπίζουν να αντιμετωπίσουν μέσω νέων τεχνολογιών, συμπεριλαμβανομένων των blockchain και των ψηφιακών νομισμάτων.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία
TikTok: Φλερτάρει και η Ευρώπη με την απαγόρευσή του
Διεθνή |

Ακόλουθος των ΗΠΑ και στο TikTok η Ευρώπη; – Στο «τραπέζι» η απαγόρευσή του

«Γνωρίζουμε ακριβώς τον κίνδυνο του TikTok», είπε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, σχεδόν μια εβδομάδα αφότου ο Τζο Μπάιντεν υπέγραψε την αμερικανική νομοθεσία που απειλεί με πανεθνική απαγόρευση

Apple: Πλησιάζει η ώρα της τεχνητής νοημοσύνης
Tεχνητή νοημοσύνη |

Καμία βιασύνη για την Apple - Πλησιάζει η ώρα της ΑΙ

H εταιρεία αναμένεται να αποκαλύψει τις νέες δυνατότητες τεχνητής νοημοσύνης στο ετήσιο συνέδριο λογισμικού της τον επόμενο μήνα, όπως και να αναθεωρήσει τις σειρές προϊόντων της με τσιπ έτοιμα για AI

Γερμανίδα ΥΠΕΞ: Η Ρωσία θα υποστεί συνέπειες για την κυβερνοεπίθεση του 2023
Τεχνολογία |

Γερμανίδα ΥΠΕΞ: Η Ρωσία θα υποστεί συνέπειες για την κυβερνοεπίθεση του 2023

Τον Ιανουάριο του 2023, το Βερολίνο δήλωσε ότι Ρώσοι ακτιβιστές χάκερ έθεσαν εκτός δικτύου αρκετούς γερμανικούς ιστότοπους σε αντίποινα για την απόφασή του να στείλει άρματα μάχης στην Ουκρανία.