Στην επιλογή του διαδόχου του Διευθύνοντος Συμβούλου Τζέιμς Γκόρμαν θα επικεντρωθεί στις επόμενες συνεδριάσεις του, το διοικητικό συμβούλιο της Morgan Stanley, σύμφωνα με το Reuters.

Ο Γκόρμαν, ο οποίος διευθύνει τον κολοσσό της Wall Street από το 2010, ανακοίνωσε τον προηγούμενο μήνα ότι θα παραιτηθεί εντός ενός έτους, πυροδοτώντας εικασίες για το ποιο στέλεχος θα επιλεγόταν για να τον διαδεχθεί.

Wall Street: Ανάκαμψη των αγορών βλέπουν τα αφεντικά των Goldman Sachs και Morgan Stanley

Οι υποψήφιοι διάδοχοι

Το διοικητικό συμβούλιο της τράπεζας θα συζητήσει για να επιλέξει ανάμεσα σε τρεις υποψηφίους σε μια συνάντηση στο Λονδίνο τον Ιούλιο και σε δύο μεταγενέστερες στη Νέα Υόρκη τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο.

Οι συμπρόεδροι της Morgan Stanley, Ted Pick και Andy Saperstein, θεωρούνται ευρέως ως τα φαβορί, με τον Pick να θεωρείται ότι έχει ένα μικρό πλεονέκτημα.

Ο Dan Simkowitz, επικεφαλής διαχείρισης επενδύσεων της εταιρείας, είναι επίσης υποψήφιος, αν και συγκεντρώνει λιγότερες πιθανότητες.

Ο Pick, 54 ετών, είναι επικεφαλής του τμήματος κινητών αξιών της Morgan Stanley, επιβλέποντας τομείς όπως η επενδυτική τραπεζική, οι μετοχές και το σταθερό εισόδημα. Παλαιότερα ήταν επικεφαλής πωλήσεων και εμπορικών συναλλαγών.

Ο 56χρονος Saperstein είναι υπεύθυνος της μονάδας διαχείρισης περιουσίας που έχει ενισχύσει τα κέρδη της Morgan Stanley τα τελευταία χρόνια. Στο παρελθόν εργάστηκε στη Merrill Lynch και τη McKinsey.

Ο Simkowitz, 58 ετών, ηγείται από κοινού της εταιρικής στρατηγικής παράλληλα με τον ρόλο του στη διαχείριση επενδύσεων.

«Ξέρω πόσο δύσκολο είναι να κάνεις αυτές τις δουλειές και πόση πολυπλοκότητα υπάρχει», ανέφερε ο Γκόρμαν. «Πρέπει να έχετε πολλή ανθεκτικότητα – νομίζω σωματική ανθεκτικότητα, ψυχική ανθεκτικότητα – και νομίζω ότι πρέπει να είστε προετοιμασμένοι να πάρετε σημαντικές αποφάσεις», πρόσθεσε.

Εκτελεστικός πρόεδρος

Ο Γκόρμαν θα γίνει εκτελεστικός πρόεδρος το πρώτο διάστημα που θα αναλάβει ο νέος διευθύνων σύμβουλος, και θα είναι έτοιμος να συνδράμει σε περίπτωση αναζωπύρωσης αναταραχών στον τραπεζικό τομέα.

Επιπλέον, προτού ο Γκόρμαν παραδώσει τα ηνία, θέλει να ολοκληρώσει αρκετά ρυθμιστικά θέματα.

«Υπάρχουν μια σειρά από ανοιχτά θέματα τα οποία θα ήθελα να ολοκληρώσω πριν αποχωρήσω, ώστε όποιος με αντικαταστήσει να μην έχει εκκρεμότητες», είπε ο Γκόρμαν στους επενδυτές σε συνέδριο νωρίτερα αυτό το μήνα.

Μεταξύ των θεμάτων, είναι μια έρευνα από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ και το Γραφείο Εισαγγελίας σχετικά με τις πρακτικές της Morgan Stanley που αφορούν μεγάλες πωλήσεις μετοχών.

Τα ρυθμιστικά stress tests, ένα άλλο από τα εκκρεμή ζητήματα, αποσαφηνίστηκε αυτή την εβδομάδα. Οι μεγάλες τράπεζες πέρασαν τις δοκιμές, σύμφωνα με τα αποτελέσματα που δημοσιεύθηκαν την Τετάρτη, τα οποία έδειξαν ότι έχουν αρκετά κεφάλαια για να αντιμετωπίσουν μια σοβαρή οικονομική ύφεση.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή