Φως στην άκρη του τούνελ,  ύστερα από μια μεγάλη περίοδο ανομβρίας, βλέπουν για πρώτη φορά τα αφεντικά των Goldman Sachs και Morgan Stanley. David Solomon και James Gorman, αντίστοιχα θεωρούν ότι μπορούν να επιστρέψουν σε τροχιά ανάκαμψης, μετά τις δραστικές περικοπές και τις απολύσεις που προχώρησαν το προηγούμενο διάστημα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα των FT, οι εταιρείες της Wall Street βρίσκονται αντιμέτωπες με τη δυσκολότερη περίοδο των τελευταίων χρόνων, με την επιχειρηματική δραστηριότητα και τα deals να υποχωρούν σε πολύ χαμηλά επίπεδα.

Για πρώτη φορά, ωστόσο θεωρούν πως διαφαίνονται προοπτικές ανάκαμψης των εσόδων τους μετά από αρκετά τρίμηνα πτώσης. «Το ένστικτό μου λέει… ότι έχουμε πιάσει πάτο», σημείωσε μεταξύ άλλων ο Gorman, προσθέτοντας πως βλέπει ενθαρρυντικά σημάδια ενώ παράλληλα κάνει περισσότερες συζητήσεις με τους CEOs για νέες δουλειές.

Όχι σε νέες απολύσεις

Ο Gorman, ο οποίος σχεδιάζει να αποχωρήσει από τη θέση του CEO μέσα στους επόμενους 12 μήνες σημείωσε πως η Morgan Stanley είναι «απίθανο» να προχωρήσει σε νέες απολύσεις μεγάλης κλίμακας στο εγγύς μέλλον.

«Δεν μπορείς ποτέ να πεις με σιγουριά, αλλά είναι απίθανο να επιστρέψουμε σε απολύσεις», είπε σχετικά, προσθέτοντας ότι ο αριθμός των εργαζομένων της τράπεζας βρίσκεται πλέον «εκεί που το θέλουμε».

Σχολιάζοντας τις κινήσεις της FED, ο Gorman είπε ότι είναι απίθανο η Ομοσπονδιακή Τράπεζα – η οποία αύξησε το επιτόκιο αναφοράς της μεταξύ 5% και 5,25%- να μειώσει τα επιτόκια φέτος, ωστόσο τα επιτόκια μπορεί να αρχίσουν να πέφτουν «κάποια στιγμή» το 2024 προτού διαμορφωθούν στο 2% με 3%.

O James Gorman, CEO της Morgan Stanley

Την ίδια στιγμή, ο Solomon μιλώντας στο CNBC ανέφερε ότι και η Goldman βλέπει σημάδια ανάκαμψης μετά την αναθεώρηση των δαπανών και την υποχώρηση των εργασιών τους. «Πάντοτε λέω ότι χρειάζονται τέσσερα έως έξι τρίμηνα για την επανεκκίνηση. Τώρα βρισκόμαστε στο πέμπτο τρίμηνο», υπογράμμισε ο ίδιος.

Και συνέχισε: «Θα περίμενα να επιταχυνθεί η δραστηριότητα των κεφαλαιαγορών καθώς οδεύουμε προς το 2024. Στο τέλος της ημέρας, οι άνθρωποι χρειάζονται κεφάλαια, μπορούν να αναβάλουν ορισμένες από αυτές τις δραστηριότητες, αλλά στο τέλος της ημέρας, δεν μπορούν να τις αναβάλουν επ’ αόριστον».

Επιτόκια και IPO

Είναι ενδεικτικό ότι η αλυσίδα fast casual εστιατορίων Cava αύξησε τη Δευτέρα το εύρος τιμών για την προγραμματισμένη εισαγωγή της αυτή την εβδομάδα στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

O David Solomon, CEO της Goldman Sachs

Ο Solomon προειδοποίησε τέλος ότι οι ΗΠΑ δεν αποκλείεται να συνεχίσουν να αντιμετωπίζουν ένα προκλητικό περιβάλλον χαμηλής ανάπτυξης και επίμονου πληθωρισμού, ακόμη και αν η μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου αποφύγει την ύφεση.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή