Διατηρεί ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ κ. Γιώργος Στάσσης τη δέσμευση της διοίκησης για διανομή μερίσματος το 2024 στους μετόχους, που θα αφορά τα κέρδη του 2023.

Αυτό υπογράμμισε ο ίδιος κατά τη διάρκεια της ετήσιας τακτικής γενικής συνέλευσης των μετόχων της εισηγμένης. «Επιβεβαιώνουμε για το 2023 την αναπροσαρμογή του στόχου μας για EBITDA το 2023 πάνω από 1,1 δις. ευρώ, προσεγγίζοντας τα 1,2 δις. ευρώ», τόνισε κλείνοντας την ομιλία του που αφορούσε στην παρουσίαση των οικονομικών αποτελεσμάτων της ΔΕΗ.

Στάσσης: Η ΔΕΗ κλείνει σε 5 χρόνια τις λιγνιτικές μονάδες και τις αντικαθιστά με ΑΠΕ

Κορυφαία εταιρεία ενέργειας

Ο κ. Στάσσης επισήμανε ότι στόχος της ΔΕΗ είναι να γίνει «κορυφαία εταιρεία καθαρής ενέργειας στη Ν.Α. Ευρώπη» και προς την επίτευξη του υπογράμμισε ότι «συνεχίζουμε αποφασιστικά το επιχειρησιακό μας σχέδιο για τον μετασχηματισμό της εταιρείας με επενδύσεις».

Διαβεβαίωσε επίσης τους μετόχους ότι «η θέση της ΔΕΗ παραμένει ισχυρή παρά την ενεργειακή κρίση και συνεχίζει αταλάντευτη την υλοποίηση του επιχειρηματικού της πλάνου πάνω στους τρεις άξονες για τον πράσινο και ψηφιακό της μετασχηματισμό αλλά και για την ολοκλήρωση του πελατοκεντρικού της χαρακτήρα».

Τόνισε ακόμη ότι η εταιρεία έχει μειώσει το προφίλ κινδύνου στις ΑΠΕ, παραμένει προσηλωμένη στην κατάργηση του λιγνίτη, ενώ σημείωσε πως η κερδοφορία της δεν επηρεάστηκε σημαντικά από τα ρυθμιστικά μέτρα της αγοράς.

Αναφορικά με τον δανεισμό της επιχείρησης, ο κ. Στάσσης είπε ότι «δεν αντιμετωπίζουμε κίνδυνο αφού μεταξύ άλλων τα περισσότερα επιτόκια μας είναι σταθερά. Η υψηλή ρευστότητα δε», πρόσθεσε «λειτούργησε ως ασπίδα προστασίας.

Η Ρουμανία

Ο πρόεδρος και CEO της ΔΕΗ αναφέρθηκε και στην εξαγορά των περιουσιακών στοιχείων και εταιρειών της Enel στη Ρουμανία.

Τη χαρακτήρισε «ορόσημο» για την επέκταση της στο εξωτερικό: «Οι δραστηριότητες της Enelαποτελούν ιδανική επιλογή», είπε υπενθυμίζοντας το αντίτιμο εξαγοράς των  1,26 δις. ευρώ, όταν η αξία της επιχείρησης είναι στα 1,9 δις. ευρω».

Η συναλλαγή όπως εκτίμησε ο κ. Στάσσης θα ολοκληρωθεί στο τρίτο τρίμηνο του έτους, ενώ η ρυθμιζόμενη περιουσιακή βάση της εταιρεία θα αυξηθεί κατά 1,15 δις. ευρώ, ενώ στο EBITDA θα υπάρχει θετικό αντίκτυπο. Το πελατολόγιο της ΔΕΗ στην προμήθεια αυξάνεται στα 9 εκατομμύρια ενώ η εταιρεία αυξάνει το χαρτοφυλάκιο των ΑΠΕ στα 4 Γιγαβάτ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ενέργεια