Την ανοδική διέξοδο προκειμένου να κλείσει τον καλύτερο δυνατό τρόπο το πρώτο εξάμηνο του έτους αναζητά η Wall Street, λαμβάνοντας στηρίξεις από τα στοιχεία για τις προσωπικές δαπάνες.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones καταγράφει κέρδη 0,68% στις 34.354 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,84% στις 4.433 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύεται κατά 1,06% στις 13.734 μονάδες.

27 δισ. δολάρια «έκαναν φτερά» από τα ευρωπαϊκα μετοχικά αμοιβαία [γραφήματα]

Σε επίπεδο τίτλων

Σε επίπεδο τίτλων, η Apple σημειώνει κέρδη 1%, φτάνοντας και πάλι την κεφαλαιοποίηση πάνω από τα 3 τρισ. δολάρια, με τη Citi να αυξάνει την τιμή στόχο στα 240 δολάρια (+27% από τα τρέχοντα), ενώ η Nike υποχωρεί περίπου 3%, αφού ο γίγαντας της ένδυσης ανακοίνωσε ασθενέστερα από τα αναμενόμενα τριμηνιαία κέρδη.

Τρίμηνο και… εξάμηνο

Σήμερα είναι μια κομβική ημέρα για τους επενδυτές, καθώς σηματοδοτεί όχι μόνο το τέλος του Ιουνίου, αλλά και την ολοκλήρωση του δεύτερου τριμήνου και του πρώτου εξαμήνου. Οι τρεις βασικοί δείκτες βρίσκονται σε τροχιά θετικής εβδομάαςν, με τον S&P 500 και τον Dow να έχουν άνοδο άνω του 1% ο καθένας και τον Nasdaq να σημειώνει κέρδη 0,7%.

Για τον Ιούνιο, ο S&P 500 έχει κερδίσει 5,18% και βρίσκεται σε τροχιά για την καλύτερη μηνιαία επίδοσή του από τον Ιανουάριο. Ο Nasdaq έχει ενισχυθεί κατά 5,07% και οδεύει προς τον τέταρτο διαδοχικό θετικό μήνα. Ο Dow έχει αναρριχηθεί κατά 3,69% και βρίσκεται σε τροχιά για τον καλύτερο μήνα του από τον Νοέμβριο.

Για το δεύτερο τρίμηνο, ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 6,99% και οδεύει προς το τρίτο συνεχόμενο τρίμηνο κερδών. Ο Nasdaq καταγράφει κέρδη 11,2%, ενώ ο απολογισμός του Dow είναι μόλις +2,55%, αλλά και αυτός βρίσκεται σε τροχιά για τρίτο κερδοφόρο τρίμηνο.

Από την αρχή του έτους, ο S&P 500 έχει κάνει άλμα 14,51% και οδεύει προς το καλύτερο πρώτο εξάμηνο από το 2018. Ο Nasdaq έχει σημειώσει άνοδο σχεδόν 30%, ήτοι το καλύτερο πρώτο εξάμηνο από το 1983. Ο Dow έχει ένα πιο μέτριο κέρδος της τάξης του 2,94%.

Οι προσωπικές δαπάνες

Η προσοχή των επενδυτών εστίασε όμως στα στοιχεία για τις προσωπικές δαπάνες (PCE) του Μαΐου, τον αγαπημένο δείκτη πληθωρισμού της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ. Ειδικότερα, ο δείκτης αυξήθηκε κατά 0,3% για τον μήνα, όταν εξαιρούνται τα τρόφιμα και η ενέργεια, μέγεθος που ήταν σύμφωνο με την εκτίμηση του Dow Jones. Ο λεγόμενος πυρήνας PCE αυξήθηκε κατά 4,6% σε σχέση με ένα χρόνο πριν, 0,1 ποσοστιαία μονάδα λιγότερο από το αναμενόμενο. Τον Απρίλιο, ο δείκτης αυξήθηκε 0,4% για το μήνα και 4,7% σε σχέση με ένα χρόνο πριν.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street