Όλο και πιο κοντά στον στόχο των 1.300 μονάδων έρχεται το ελληνικό χρηματιστήριο, με τους αγοραστές να έχουν επανέλθει δυνατότεροι, μετά τη διόρθωση της Δευτέρας. Ο γενικός δείκτης σημειώνει κέρδη 0,64%, στις 1.283,40 μονάδες, με τον τζίρο να είναι στα 9 εκατ. ευρώ.

Το κλίμα

Οι αγοραστές έδειξαν ότι χρειάζονταν την διόρθωση της Δευτέρας για να συγκεντρώσουν τις δυνάμεις τους, με τη λήξη του εξαμήνου να γίνεται στο καλύτερο δυνατό επίπεδο. Άλλωστε, οι αποδόσεις από την αρχή του έτους “ζαλίζουν”, με τον Γενικό Δείκτη και τον FTSE 25 να κερδίζουν πάνω από 37, ενώ η άνοδος του τραπεζικού αγγίζει το 60%.

Οι εκτιμήσεις για το β’ 6μηνο του έτους μόνο θετικές είναι. Η αγορά αναμένεται να συνεχίσει την ανοδική της πορεία, με στόχο πρώτα τις 1.300 μονάδες και δευτερευόντως στις 1.380 μονάδες, με τους επενδυτές όμως να γίνονται πιο επιλεκτικοί, καθώς η ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας σταδιακά προεξοφλείται και αυτό φαίνεται και από τις αποδόσεις των ομολόγων. Υπενθυμίζεται εδώ ότι το ελληνικό 10ετές ομόλογο βρίσκεται στο 3,68%, κινούμενο χαμηλότερα από την αντίστοιχη ιταλική απόδοση, παρά το γεγονός ότι η Ιταλία διαθέτει επενδυτική βαθμίδα.

Στο ταμπλό

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, σημαντικά κέρδη καταγράφουν οι Ελλάκτωρ, Alpha Bank, ΕΥΔΑΠ, ΕΛΧΑ, Πειραιώς, ΟΤΕ, ΔΕΗ, Quest και Motor Oil, ενώ θετικά κινούνται οι Coca Cola, Σαράντης, Λάμδα, Μυτιληναίος, ΟΠΑΠ, Εθνική, Jumbo, Aegean, Eurobank, Autohellas, Cenergy και Τιτάν. Αρνητικά κινούνται οι Τέρνα Ενεργειακή, Ελληνικά Πετρέλαια και Βιοχαλκο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών