Μια ινδική τράπεζα θα καταστεί για πρώτη φορά μεταξύ των πιο σημαντικών τραπεζών στον κόσμο μετά την την ολοκλήρωση μιας συγχώνευσης, αποτελώντας έναν νέο διεκδικητή σε παγκόσμιο επίπεδο, απέναντι σε αμρικανικούς και κινεζικούς κολοσσούς.

Η σύμπραξη της HDFC Bank Ltd και της Housing Development Finance Corp δημιουργεί ένα χρηματοπιστωτικό οίκο που κατέχει την τέταρτη θέση στην κεφαλαιοποίηση της αγοράς μετοχών, πίσω από την JPMorgan Chase & Co, την Industrial and Commercial Bank of China Ltd και Bank of America Corp, σύμφωνα με την στοιχεία που συγκέντρωσε το Bloomberg. Η αξία της αποτιμάται σε περίπου 172 δισ. δολάρια

Με τη συγχώνευση να τίθεται πιθανότατα σε ισχύ την 1η Ιουλίου, η νέα HDFC Bank θα έχει περίπου 120 εκατομμύρια πελάτες – δηλαδή περισσότερους από τον πληθυσμό της Γερμανίας. Θα αυξήσει επίσης την δίκτυο καταστημάτων σε πάνω από 8.300 και θα διαθέτει συνολικό αριθμό εργαζομένων περισσότερους από 177.000 υπαλλήλους.

Σόλομον (Goldman Sachs): Η Ινδία οδεύει προς μια «πολύ υψηλή ανάπτυξη», αλλά οι προκλήσεις παραμένουν

Η HDFC ξεπερνά άλλες τράπεζες, συμπεριλαμβανομένης της HSBC Holdings Plc και Citigroup Inc. Η τράπεζα θα αφήσει επίσης πίσω της την ινδική State Bank of India και την ICICI Bank, με την αγορά κεφαλαιοποίησής τους περίπου στα 62 και 79 δισεκατομμύρια δολάρια, αντίστοιχα, στις 22 Ιουνίου.

“Παγκοσμίως υπάρχουν πολύ λίγες τράπεζες, οι οποίες βρίσκονται σε αυτή την κλίμακα και μέγεθος καιεξακολουθούν να φιλοδοξούν να διπλασιαστούν σε διάστημα τεσσάρων ετών”, δήλωσε ο Suresh Ganapathy, επικεφαλής της έρευνας για τις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες της Ινδίας στη χρηματιστηριακή μονάδα της Macquarie Group Ltd, μιλώντας στο Bloomberg TV. Η τράπεζα αναμένει να αναπτυχθεί με ρυθμό 18% έως 20%, υπάρχει πολύ καλή ορατότητα όσον αφορά την αύξηση των κερδών και θα σχεδιάζουν να διπλασιάσουν τα υποκαταστήματά τους τα επόμενα τέσσερα χρόνια, είπε. “Η HDFC Bank θα παραμείνει ένα αρκετά αξιόλογο ίδρυμα”.

Αύξηση των καταθέσεων

Η HDFC Bank έχει σταθερά καλύτερες επιδόσεις από τους ανταγωνιστές της συγκεντρώνοντας καταθέσεις και η συγχώνευση προσφέρει άλλη μια ευκαιρία για να να αυξήσει την καταθετική της βάση αξιοποιώντας τους υφιστάμενους πελάτες της. Περίπου το 70% αυτών των πελατών δεν έχουν λογαριασμούς στην τράπεζα. Ο Arvind Kapil, επικεφαλής λιανικής στην τράπεζα, δήλωσε τον περασμένο μήνα ότι σχεδιάζει να τους πείσει να ανοίξουν έναν λογαριασμό ταμιευτηρίου.

Η τράπεζα θα είναι σε θέση να προσφέρει εσωτερικά προϊόντα στεγαστικών δανείων στους πελάτες της, καθώς μόνο το 2% από αυτούς είχε ένα προϊόν στεγαστικού δανείου από την HDFC Ltd., σύμφωνα με μια παρουσίαση όταν η συγχώνευση ανακοινώθηκε.

“Η αξία ζωής της σχέσης ενός πελάτη με την εν λόγω τράπεζα απλά ενισχύεται όταν αρχίζετε να βάζετε ένα στεγαστικό δάνειο με την προσφορά προϊόντων του”, δήλωσε ο Sashi Jagdishan, επικεφαλής της τράπεζας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή