Σε ανοδική αναθεώρηση των εκτιμήσεών της για την παγκόσμια ανάπτυξη προχώρησε η Standard & Poor’s  Global, εκτιμώντας ότι θα διαμορφωθεί στο 2,9% έναντι προηγούμενης πρόβλεψης για 2,7%.

«Η ανθεκτικότητα στη ζήτηση σε πολλές οικονομίες μας οδήγησε να πιέσουμε και να μετριάσουμε την απαραίτητη επιβράδυνση της ανάπτυξης», ανέφερε σε έκθεσή της η S&P: «Γενικά έχουμε αυξήσει τις ετήσιες προβλέψεις μας για την ανάπτυξη το 2023 και τις μειώσαμε για το 2024».

Η εκτίμηση της παγκόσμιας οικονομικής ανάπτυξης του οργανισμού για το 2024, ωστόσο, αναθεωρήθηκε προς τα κάτω στο 2,9%, από την προηγούμενη προσδοκία του 3%.

Η πρόβλεψη για την ανάπτυξη της αμερικανικής οικονομίας για το 2023 αναθεωρήθηκε σε 1,7%, από 0,7%.

«Αυξήσαμε τις προβλέψεις μας για την ανάπτυξη των ΗΠΑ κατά μια πλήρη ποσοστιαία μονάδα φέτος, δεδομένου του ισχυρού πρώτου εξαμήνου· βλέπουμε την ανάπτυξη των ΗΠΑ να επιβραδύνεται κάτω από το 1% το δεύτερο εξάμηνο του έτους και να αποφεύγει την ύφεση», αναφέρει η έκθεση.

Στασιμοπληθωρισμός

«Η ευρωζώνη είναι λίγο αντίθετη, αυτή τη στιγμή βιώνει στασιμοπληθωρισμό (χαμηλή ανάπτυξη αλλά ισχυρή απασχόληση και μισθοί) αλλά πιθανόν να επιστρέψει σε μέτρια, θετική ανάπτυξη το δεύτερο εξάμηνο του έτους πριν επιβραδυνθεί πιο απότομα», πρόσθεσε.

Η οικονομία της Ευρωζώνης αναμένεται τώρα να αναπτυχθεί κατά 0,6% φέτος, έναντι προηγούμενης εκτίμησης για 0,3%.

«Βλέπουμε το ΑΕΠ του Ηνωμένου Βασιλείου σταθερό φέτος και και να σημειώνει πτώση το 2024 λόγω υψηλότερων του αναμενόμενου επιτοκίων και αυστηρότερων νομισματικών συνθηκών», ανέφερε η έκθεση.

Η οικονομία της Κίνας προβλέπεται να αναπτυχθεί κατά 5,2% φέτος, έναντι προηγούμενης εκτίμησης  για 5,5%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή