Η Ινδία έχει μια «πολύ, πολύ υψηλή τροχιά ανάπτυξης», αλλά οι γραφειοκρατικές προκλήσεις εξακολουθούν να υφίστανται, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Goldman Sachs, Ντέιβιντ Σόλομον, σε αποκλειστική συνέντευξη στους Economic Times.

Οι οικονομολόγοι της επενδυτικής τράπεζας αναμένουν ότι η οικονομία της Ινδίας θα αναπτυχθεί κατά 6% έως 7% τα επόμενα τρία χρόνια, δήλωσε ο Solomon.

«Είναι ιδιαίτερα συναρπαστικό καθώς οι επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο συνεχίζουν να διαφοροποιούν τις αλυσίδες εφοδιασμού και να σκέφτονται διαφορετικά σε σχέση με το πού υπάρχει ανάπτυξη και πού μπορούν να δραστηριοποιηθούν», δήλωσε στο ινδικό μέσο ενημέρωσης.

Saudi Aramco: Προσβλέπει σε Κίνα και Ινδία για τη στήριξη της αγοράς πετρελαίου

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Goldman Sachs μίλησε για την αποπαγκοσμιοποίηση και τι σημαίνει εν μέσω «αποσύνδεσης ΗΠΑ-Κίνας», ένας όρος που αναφέρεται στην αποξήλωση της οικονομικής εξάρτησης μεταξύ των δύο αντιπάλων.

«Έχουν συμβεί πολλά στον κόσμο και νομίζω ότι κοιτάζοντας την Ινδία, οι άνθρωποι βλέπουν ευκαιρίες. Το βλέπουν με έναν ελαφρώς διαφορετικό φακό από ό,τι το έβλεπαν το 2019», είπε.

Ο ανταγωνισμός ΗΠΑ-Κίνας

Για να είμαστε σαφείς, δεν πιστεύει ότι οι ΗΠΑ και η Κίνα απομακρύνονται σε οικονομικό επίπεδο.

Εκτίμησε ότι θα υπάρξουν αλλαγές στους όρους αυτής της οικονομικής αλληλεξάρτησης στο μέλλον, «αλλά αυτό είναι διαφορετικό από μια πλήρη οικονομική αποσύνδεση. Με τη σειρά του, παρουσιάζει μια πολύ ενδιαφέρουσα ευκαιρία για την Ινδία, αλλά και σε αυτή την περίπτωση δε λείπουν οι προκλήσεις».

Ωστόσο, επισήμανε ότι η επένδυση στη χώρα έχει τις δικές της προκλήσεις.

Οι παγκόσμιοι CEO με τους οποίους ο Σόλομον έχει συνομιλήσει αντιμετωπίζουν την Ινδία ως «μια μεγάλη ευκαιρία για ανάπτυξη, ενώ αναγνωρίζουν επίσης ορισμένες από τις προκλήσεις της επένδυσης εδώ».

«Υπάρχει μια μεγάλη ευκαιρία (σ.σ. στην Ινδία) λόγω του μεγέθους και της αύξησης του πληθυσμού, αλλά υπάρχουν προκλήσεις όσον αφορά τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν ορισμένα μέρη της γραφειοκρατικής δομής και αυτά είναι πράγματα που ξέρω ότι οι CEO σκέφτονται πάντα και στα οποία επικεντρώνονται όταν διαφοροποιούν τις αλυσίδες εφοδιασμού τους», κατέληξε ο Σόλομον.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή