Η Ινδία έχει μια «πολύ, πολύ υψηλή τροχιά ανάπτυξης», αλλά οι γραφειοκρατικές προκλήσεις εξακολουθούν να υφίστανται, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Goldman Sachs, Ντέιβιντ Σόλομον, σε αποκλειστική συνέντευξη στους Economic Times.
Οι οικονομολόγοι της επενδυτικής τράπεζας αναμένουν ότι η οικονομία της Ινδίας θα αναπτυχθεί κατά 6% έως 7% τα επόμενα τρία χρόνια, δήλωσε ο Solomon.
«Είναι ιδιαίτερα συναρπαστικό καθώς οι επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο συνεχίζουν να διαφοροποιούν τις αλυσίδες εφοδιασμού και να σκέφτονται διαφορετικά σε σχέση με το πού υπάρχει ανάπτυξη και πού μπορούν να δραστηριοποιηθούν», δήλωσε στο ινδικό μέσο ενημέρωσης.
Saudi Aramco: Προσβλέπει σε Κίνα και Ινδία για τη στήριξη της αγοράς πετρελαίου
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Goldman Sachs μίλησε για την αποπαγκοσμιοποίηση και τι σημαίνει εν μέσω «αποσύνδεσης ΗΠΑ-Κίνας», ένας όρος που αναφέρεται στην αποξήλωση της οικονομικής εξάρτησης μεταξύ των δύο αντιπάλων.
«Έχουν συμβεί πολλά στον κόσμο και νομίζω ότι κοιτάζοντας την Ινδία, οι άνθρωποι βλέπουν ευκαιρίες. Το βλέπουν με έναν ελαφρώς διαφορετικό φακό από ό,τι το έβλεπαν το 2019», είπε.
Ο ανταγωνισμός ΗΠΑ-Κίνας
Για να είμαστε σαφείς, δεν πιστεύει ότι οι ΗΠΑ και η Κίνα απομακρύνονται σε οικονομικό επίπεδο.
Εκτίμησε ότι θα υπάρξουν αλλαγές στους όρους αυτής της οικονομικής αλληλεξάρτησης στο μέλλον, «αλλά αυτό είναι διαφορετικό από μια πλήρη οικονομική αποσύνδεση. Με τη σειρά του, παρουσιάζει μια πολύ ενδιαφέρουσα ευκαιρία για την Ινδία, αλλά και σε αυτή την περίπτωση δε λείπουν οι προκλήσεις».
Ωστόσο, επισήμανε ότι η επένδυση στη χώρα έχει τις δικές της προκλήσεις.
Οι παγκόσμιοι CEO με τους οποίους ο Σόλομον έχει συνομιλήσει αντιμετωπίζουν την Ινδία ως «μια μεγάλη ευκαιρία για ανάπτυξη, ενώ αναγνωρίζουν επίσης ορισμένες από τις προκλήσεις της επένδυσης εδώ».
«Υπάρχει μια μεγάλη ευκαιρία (σ.σ. στην Ινδία) λόγω του μεγέθους και της αύξησης του πληθυσμού, αλλά υπάρχουν προκλήσεις όσον αφορά τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν ορισμένα μέρη της γραφειοκρατικής δομής και αυτά είναι πράγματα που ξέρω ότι οι CEO σκέφτονται πάντα και στα οποία επικεντρώνονται όταν διαφοροποιούν τις αλυσίδες εφοδιασμού τους», κατέληξε ο Σόλομον.
Latest News
Πού θα κλειδώσει το ουδέτερο επιτόκιο της ΕΚΤ - Ο εκτιμήσεις Κάζακς
Οι συζητήσεις για το ουδέτερο περιπλέκονται από το γεγονός ότι δεν μπορεί να μετρηθεί με ακρίβεια σε πραγματικό χρόνο
Σχέδιο για τόνωση των επενδύσεων με το premium «Made in Germany», προωθεί το SPD
Ο γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς έστειλε αίτημα στο κοινοβούλιο την περασμένη εβδομάδα ώστε να διεξαχθεί ψήφος εμπιστοσύνης τη Δευτέρα
Τα 24ωρο των κεντρικών τραπεζών - Με μπαράζ μειώσεων στα επιτόκια κλείνει το 2024
Το 2025 αλλάζει σημαντικά τα δεδομένα και σηματοδοτεί στροφή στις νομισματικές πολιτικές των τραπεζών
Συνεργασία και λύσεις - Πού βρίσκεται τελικά η ευρωπαϊκή απάντηση για τη στεγαστική κρίση;
Ακριβά ενοίκια και στεγαστικά δάνεια έχουν επιδεινώσει την στεγαστική κρίση στην Ευρώπη - Τι ζητούν οι πολίτες
Έρχεται το τέλος του ΠΟΕ με τον Ντόναλντ Τραμπ;
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου (ΠΟΕ) έτσι κι αλλιώς δεν λειτουργεί υποδειγματικά. Με τον Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο μάλλον θα καταρρεύσει. Ποιες θα είναι οι συνέπειες;
Μάριο Μόντι: «Η Ευρώπη δεν μπορεί άλλο να παραμείνει ένα βρέφος»
Ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας, Μάριο Μόντι μίλησε για την κρισιμότητα της επόμενης πενταετίας αλλά και για το δικαίωμα του βέτο
Στην ουρά οι τουρκικές εταιρείες για την ανοικοδόμηση της Συρίας
Πάνω από 11 δισ. δολάρια ήταν ήδη οι ζημιές σε 14 μεγάλες πόλεις και σε σημαντικούς κλάδους της οικονομίας από το 2023, σύμφωνα με την Παγκόσμια Τράπεζα
Θα έκανε τα πάντα για να τον... αποφύγει - Το αμερικανικό δίκτυο ABC και ο Τραμπ
Ο άλλοτε σύμβουλος του Μπιλ Κλίντον βρέθηκε στο στόχαστρο του Τραμπ και προκάλεσε μια διαμάχη με το δίκτυο ABC
Γιατί οι Millennials δεν αγοράζουν πλέον σπίτια;
Οι τιμές των σπιτιών δεν είναι το μόνο που εμποδίζει τους millennials να αγοράζουν ακίνητα - Τι άλλο τους ανησυχεί
Δεινόσαυροι σε συλλογές δισεκατομμυριούχων - Η μάχη στις δημοπρασίες
Οι δεινόσαυροι υφαρπάζονται από δισεκατομμυριούχους καθώς οι επιστήμονες δεν έχουν τέτοιους πόρους