Η εκμετάλλευση των εργαζόμενων, ειδικά στην εστίαση, κατά τους καλοκαιρινούς μήνες φαίνεται να γίνεται όλο και πιο συχνό φαινόμενο στα ελληνικά νησιά.

Νέα καταγγελία που είδε το φως της δημοσιότητας, θέλει σερβιτόρο σε μπαρ της Ρόδου οριακά να κολυμπάει μέσα στη θάλασσα για να φτάσει παραγγελία στον πελάτη.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με βίντεο που αναρτήθηκε στα social media σερβιτόρος κρατώντας τον δίσκο με τα φαγητά μπαίνει στη θάλασσα, με το νερό να φτάνει περίπου έως τον λαιμό ώστε να παραδώσει την παραγγελία στους λουόμενους, οι οποίοι βρίσκονται πάνω σε ξύλινη πλατφόρμα.

Εστίαση: Κλαδική σύμβαση εστίασης – Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν οι εργαζόμενοι [πίνακες]

Παρέμβαση Γεωργιάδη

Για το συγκεκριμένο περιστατικό υπήρξε παρέμβαση του υπουργού Εργασίας Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος ανέφερε σε tweet του ότι «θα υπάρξουν οι αναγκαίοι έλεγχοι».

«Για το σχετικό περιστατικό έγινε ήδη επικοινωνία μου με τον ΣΕΠΕ και θα υπάρξουν οι αναγκαίοι έλεγχοι», έγραψε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Κομισιόν: Αντιπαραθέσεις στον δρόμο προς την ηγεσία
Επικαιρότητα |

Αντιπαραθέσεις στον δρόμο προς την ηγεσία της Κομισιόν

Η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν (ΕΛΚ) κλήθηκε να υπεραμυνθεί των πολιτικών της θητείας που φεύγει έχοντας εξ αριστερών της στη σκηνή τον εκπρόσωπο του ακροδεξιού ID Άντερς Βίστισεν