Να αναθεωρήσει τον σχεδιασμό της αναφορικά με το χρονοδιάγραμμα επίτευξης μιας οικονομίας μηδενικών εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου σχεδιάζει η Βρετανική κυβέρνηση, προκειμένου να διευκολύνει τις απαραίτητες επενδύσεις σε υποδομές δικτύων μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας.

Ενέργεια: Η έλλειψη χωρητικότητας στα δίκτυα ηλεκτρισμού απειλεί την επέκταση των ΑΠΕ

Κυβερνητικός αξιωματούχος δήλωσε ότι το Λονδίνο έχει αυξήσει τη διείσδυση των ΑΠΕ στο δίκτυο κατά 500% από το 2010, όμως θέλει να προχωρήσει ακόμα πιο αποφασιστικά.

«Θέλουμε να προχωρήσουμε περισσότερο στο πλαίσιο των σχεδίων μας να τροφοδοτήσουμε τη Βρετανία με καθαρότερη, φθηνότερη και ασφαλέστερη εγχωρίως παραγόμενη ενέργεια. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο εργαζόμαστε ώστε να μειώσουμε τον χρόνο που απαιτείται για τη σύνδεση έργων, βασιζόμενοι στις εργασίες που ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη από τους φορείς εκμετάλλευσης του δικτύου και τη (ρυθμιστική αρχή) Ofgem», δήλωσε ο εν λόγω αξιωματούχος, επιβεβαιώνοντας σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας Sunday Telegraph.

Στόχος, να «ανεβάσει ρυθμούς» η Βρετανία

Τα σχέδια για τις αλλαγές στο χρονοδιάγραμμα για την οικονομία μηδενικού άνθρακα αναμένεται να παρουσιαστούν αργότερα φέτος.

Τον περασμένο μήνα, η Επιτροπή Κλιματικής Αλλαγής της Βουλής δήλωσε ότι η Βρετανία είχε χάσει τη θέση της ως παγκόσμιος ηγέτης στη δράση για το κλίμα και δεν έκανε αρκετά για να επιτύχει τον στόχο του καθαρού μηδενικού ισοζυγίου στα μέσα του αιώνα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Green