Ο Χάνιμπαλ Καντάφι, γιος του Μουάμαρ Καντάφι, μεταφέρθηκε σε «κρίσιμη κατάσταση» σε νοσοκομείο του Λιβάνου, μετέδωσε σήμερα, Κυριακή το τηλεοπτικό δίκτυο Al-Hadath TV που έχει την έδρα του στο Ντουμπάι.

Επικαλούμενο πηγές, το τηλεοπτικό δίκτυο μετέδωσε ότι ο φυλακισμένος, που κάνει απεργία πείνας, υπέστη υπογλυκαιμικό επεισόδιο.

Λιβύη: Η παράλληλη κυβέρνηση απειλεί να αναστείλει τις εξαγωγές πετρελαίου

Ο Καντάφι ξεκίνησε απεργία πείνας στις αρχές Ιουνίου σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το γεγονός ότι παραμένει φυλακισμένος από το 2015, χωρίς να έχει δικαστεί.

Κατηγορείται για απόκρυψη πληροφοριών σχετικά με την τύχη του ιμάμη Μούσα αλ-Σαντρ

Ο Χάνιμπαλ κρατείται στον Λίβανο από τότε που ένας εισαγγελέας απήγγειλε σε βάρος του κατηγορίες για απόκρυψη πληροφοριών σχετικά με την τύχη του ιμάμη Μούσα αλ-Σαντρ, Λιβανέζου σιίτη ιερωμένου που εξαφανίστηκε ενώ βρισκόταν στη Λιβύη το 1978.

Ανακοινώνοντας την απόφασή του να προχωρήσει σε απεργία πείνας στις αρχές Ιουνίου, ο Χάνιμπαλ – ο οποίος ήταν δύο ετών την εποχή της εξαφάνισης του Σαντρ – δηλώνει θύμα αδικίας και υποστηρίζει ότι κατηγορείται για κάτι που ο ίδιος δεν έχει κάνει.

Οι σιίτες του Λιβάνου θεωρούν για χρόνια το καθεστώς Καντάφι, που ανατράπηκε το 2011, υπεύθυνο για την εξαφάνιση του Σαντρ, λέγοντας ότι η Λιβύη τον απήγαγε κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του στη χώρα αυτή.

Ο πρώην δικτάτορας της Λιβύης Μουάμαρ Καντάφι συνελήφθη και εκτελέστηκε με συνοπτικές διαδικασίες το 2011.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News