Με κέρδη έκλεισε σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, χωρίς όμως να δείχνει ότι η ανοδική διαφυγή θα γίνει χωρίς κόπο, καθώς οι πιέσεις σε αρκετούς τίτλους συγκράτησαν την όποια προσπάθεια φάνηκε την πρώτη ώρα των συναλλαγών. Ο γενικός δείκτης σημείωσε κέρδη 1,10% στις 1.292,72 μονάδες, με τον τζίρο να φτάνει στα 87 εκατ. ευρώ.

Η αγορά αποτύπωσε σήμερα μια μικρή επιφυλακτικότητα των αγοραστών να τοποθετηθούν σε επίπεδα που το ΧΑ έχει δείξει σημάδια κόπωσης. Η εξίσωση της αναζήτησης θέσεων που δεν έχουν εξαντλήσει τα περιθώρια ανόδου φαίνεται ότι έχει γίνει πιο απαιτητική, δεδομένων και των εντυπωσιακών αποδόσεων του πρώτου εξαμήνου.

Η τάση

Πάντως, γενική ομολογία είναι ότι η τάση παραμένει ανοδική, και μάλιστα ισχυρότατη, καθώς είναι και σημαντικά ευαίσθητη στα θετικά νέα. Άλλωστε, οι καταλύτες της μέχρι τώρα ανόδου παραμένουν σε ισχύ, ήτοι η ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας, μια σειρά από προγραμματισμένες εισαγωγές εταιρειών, η πώληση των ποσοστών που κατέχει το ΤΧΣ στις τράπεζες και η διατηρησιμότητα της ισχυρής δυναμικής των εταιρικών κερδών. Την ίδια ώρα, όμως, ουδείς διαφωνεί στο ότι χρειάζονται οι ρευστοποιήσεις μέρους των κερδών, ειδικά σε ακραία υπεραγορασμένα σημεία, για ρευστότητα ή/και αποκόμιση κερδών.

Τεχνικά, ο γενικός δείκτης παραμένει στην περιοχή των υψηλών έτους, με τη διόρθωση της Δευτέρας, αμέσως μετά το εκλογικό αποτέλεσμα, να αποδεικνύεται εξαιρετικά βραχύβια και εντός λογικών ορίων. Με αποφορτισμένους μάλιστα τους ημερήσιους ταλαντωτές, το ανοδικό περιθώριο έχει πλέον αναθεωρηθεί προς τις 1.370 μονάδες, επίπεδο που έρχεται από το 2014 και είναι το μοναδικό υψηλό που έχει να αντιμετωπίσει ο γενικός δείκτης σε βάθος χρόνου μέχρι το 2011.

Η εικόνα στο ταμπλό

Σε επίπεδο τίτλων, η Λάμδα έκλεισε με άλμα 6,31%, ενώ ισχυρή ήταν η άνοδος σε Aegean, Jumbo, Πειραιώς, Εθνική, Τιτάν, Μυτιληναίο, Βιοχάλκο, Eurobank, ΟΠΑΠ, Alpha Bank και Ελλάκτωρ. Μικρά κέρδη σημείωσαν οι Σαράντης, Autohellas, ΕΥΔΑΠ, Cenergy και Motor Oil, ενώ μικρές απώλειες οι Coca Cola, ΕΛΧΑ, Τέρνα Ενεργειακή, ΟΤΕ και ΓΕΚ Τέρνα. Μεγαλύτερες πιέσεις δέχτηκαν οι Ελληνικά Πετρέλαια και Quest.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών