Στην απόλυση 8 συνεργατών της προχώρησε η PwC Australia, συμπεριλαμβανομένου του πρώην διευθύνοντος συμβούλου της, στο πλαίσιο εσωτερικής έρευνας σχετικά με τη διαρροή εμπιστευτικών κυβερνητικών φορολογικών σχεδίων, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση

Η έρευνα διαπίστωσε πολλαπλά παραδείγματα όπου η «κατάχρηση εμπιστευτικών πληροφοριών» παραβίαζε τα εταιρικά πρότυπα και εντόπισε επίσης «αποτυχία της ηγεσίας» για την αντιμετώπιση των παραβιάσεων, ανέφερε η PwC σε ανακοίνωσή της.

«Η υπευθυνότητα είναι ζωτικής σημασίας για τη βελτίωση της εταιρικής μας κουλτούρας και με βάση τη μέχρι σήμερα έρευνά μας, είναι σαφές ότι η συμπεριφορά ορισμένων εταίρων υπολείπεται των προσδοκιών μας. Τώρα λογοδοτούν για το παράπτωμά τους», ανέφερε στην ανακοίνωση η εκτελούσα χρέη διευθύνοντος συμβούλου Κριστίν Στάμπινς.

Μεγάλη Παραίτηση: Πώς βοηθά η τεχνητή νοημοσύνη

Τι σηματοδοτεί η κίνηση

Οι απολύσεις σηματοδοτούν την πιο πρόσφατη κίνηση της PwC για τον περιορισμό των συνεπειών ενός σκανδάλου, αφού ένας πρώην εταίρος που συμβούλευε την αυστραλιανή κυβέρνηση σχετικά με τους νέους φορολογικούς νόμους που στόχευαν την εταιρική φοροαποφυγή μοιράστηκε εμπιστευτικά σχέδια με συναδέλφους του, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν για να αντλήσουν δουλειές σε όλο τον κόσμο.

Στους οκτώ συνεργάτες, οι οποίοι έχουν αποχωρήσει ή βρίσκονται στη διαδικασία αποχώρησης, περιλαμβάνεται ο πρώην διευθύνων σύμβουλος Τομ Σέιμουρ, ο οποίος παραιτήθηκε τον Μάιο, αφού παραδέχθηκε ότι είχε λάβει μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που περιείχαν εμπιστευτικές πληροφορίες σχετικά με τα φορολογικά σχέδια της κυβέρνησης.

Ο Σέιμουρ και οι άλλοι επτά εταίροι που κατονομάστηκαν από την PwC δεν ανταποκρίθηκαν αμέσως σε αιτήματα για σχολιασμό.

Τρεις από τους εταίρους ξεχωρίστηκαν για ενέργειες που “δεν ανταποκρίθηκαν στις επαγγελματικές τους ευθύνες”.

Οι άλλοι πέντε, συμπεριλαμβανομένου του επικεφαλής του τμήματος χρηματοοικονομικών υπηρεσιών της εταιρείας, απομακρύνθηκαν λόγω αποτυχίας να αποτρέψουν τις ενέργειες ή να “καταστήσουν τους άλλους υπεύθυνους για τις συμπεριφορές τους”.

Κακές συμπεριφορές

«Αυτό επέτρεψε να συνεχιστούν οι κακές συμπεριφορές χωρίς να υπάρχει λογοδοσία. Αυτές οι συμπεριφορές δεν είναι, και ποτέ δεν ήταν, αποδεκτές σύμφωνα με τα πρότυπα της PwC”, ανέφερε η ανακοίνωση της μιας από τις τέσσερις μεγάλες» λογιστικές εταιρείες παγκοσμίως.

Η Στάμπινς επισήμανε την περασμένη εβδομάδα ότι θα υπάρξουν σοβαρές συνέπειες για όσους εμπλέκονται σε ένα σκάνδαλο που κόστισε στην εταιρεία σημαντικούς πελάτες και την ανάγκασε να αποσχίσει την επικερδή συμβουλευτική της δραστηριότητα στον δημόσιο τομέα για 1 δολάριο Αυστραλίας.

Η εταιρεία δήλωσε ότι η έρευνα συνεχίζεται ακόμη σε ορισμένους τομείς.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή