Την διεύρυνση της συνεργασίας της ΕΕ με την Ιαπωνία στον τομέα των ημιαγωγών, ανακοίνωσε την Δευτέρα ο υπεύθυνος της Ευρωπαϊκής Ενωσης για την βιομηχανία Τιερί Μπρετόν, σύμφωνα με το Reuters.

Oι δύο πλευρές θα συνεργαστούν στον τομέα της εφοδιαστικής αλυσίδας τσιπ και στην ανταλλαγή ερευνητών και μηχανικών.

Ημιαγωγοί: Η Ολλανδία ακολουθεί τις ΗΠΑ στις κυρώσεις εναντίον της Κίνας
«Πιστεύουμε ότι είναι εξαιρετικά σημαντικό να διασφαλίσουμε την εφοδιαστική αλυσίδα των ημιαγωγών», δήλωσε ο Τιερί Μπρετόν στο Reuters από το Τόκιο, όπου συζητά τη συνεργασία για τα τσιπ και την τεχνητή νοημοσύνη με την κυβέρνηση και τις εταιρείες.

Η ιαπωνική βιομηχανία ημιαγωγών

Η Ιαπωνία προσφέρει επιδοτήσεις για την αναζωογόνηση της βιομηχανίας τσιπ, η οποία διατηρεί πλεονέκτημα σε υλικά και εξοπλισμό, αλλά έχει χάσει το συνολικό μερίδιο της παγκόσμιας αγοράς, και υποστηρίζει την επιχείρηση χυτηρίου τσιπ Rapidus.

«Πιστεύω ότι είναι πραγματικά μια σημαντική πρωτοβουλία και πηγαίνει προς τη σωστή κατεύθυνση», είπε για το εγχείρημα του χυτηρίου ο ευρωπαίος αξιωματούχος.

Τα σχέδια της Rapidus για την παραγωγή τσιπ βασίζονται στην υποστήριξη της Leuven, της ερευνητικής εταιρείας με έδρα το Βέλγιο και της IBM.

Επιπλέον, ένα fund που υποστηρίζεται από την ιαπωνική κυβέρνηση, συμφώνησε την προηγούμενη εβδομάδα να αγοράσει την εταιρεία κατασκευής φωτοανθεκτικών JSR Corp έναντι 6,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Μείωση της εξάρτησης από την Κίνα

Η εμβάθυνση της συνεργασίας μεταξύ ΕΕ και Ιαπωνίας, έρχεται καθώς το μπλοκ έχει δεσμευτεί να μειώσει την εξάρτησή του από την Κίνα, η οποία στοχεύει να αυξήσει τις δυνατότητές της στους ημιαγωγούς.

«Κάναμε πολύ σαφές ότι θέλουμε απλώς να αποβάλουμε τον κίνδυνο της εξάρτησης από την Κίνα», τόνισε χαρακτηριστικά ο Μπρετόν.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία