Οι αποδόσεις των γερμανικών διετών ομολόγων κινούνταν κοντά στα υψηλά 15ετίας την Τρίτη, καθώς οι επενδυτές διεθνώς τοποθετούνται αναμένοντας νέα άνοδο των επιτοκίων και διατήρησή σε υψηλά επίπεδα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Η διετής απόδοση Schatz της Γερμανίας διαμορφωνόταν στο 3,31%, κοντά στο υψηλό του 3,385% στα μέσα Μαρτίου. Η άνοδος πέρα ​​από αυτό το επίπεδο θα το ανέβαζε στο υψηλότερο επίπεδο από το 2008. Η απόδοση του 10ετούς Bund σημείωσε άνοδο κατά 3 μονάδες βάσης (μ.β.) στο 2,46%, έναντι του 3,766% που κινείται τώρα η ελληνική 10ετία με την διαφορά της απόδοσης (Spread) μεταξύ τους να έχει αυξηθεί στις 130 μονάδες βάσης, την ώρα που η απόδοση της ιταλικής 10ετίας κινείται στο 4,22%, δηλαδή η Ελλάδα δανείζεται για 10 χρόνια κατά 46 μονάδες βάσης φθηνότερα της Ιταλίας.

Καμπανάκι JP Morgan για την αγορά κατοικίας στη Βρετανία

Ο Kenneth Broux, επικεφαλής εταιρικής έρευνας, συναλλάγματος και επιτοκίων στη Societe Generale, ανέφερε στο Reuters ότι τα γερμανικά κρατικά ομόλογα ακολουθούσαν τις κινήσεις των αμερικανικών και βρετανικών ομολόγων τις τελευταίες ημέρες.

Οι αποδόσεις των βρετανικών διετών κρατικών ομολόγων ανήλθαν στο υψηλότερο επίπεδο από τον Ιούνιο του 2008 τη Δευτέρα, στο 5,406%, πάνω από 14 μονάδες βάσης, καθώς οι προσδοκίες για υψηλότερα επιτόκια από την Τράπεζα της Αγγλίας συνέχισαν να ενισχύονται, μετά τα στοιχεία για τις πληθωριστικές προσδοκίες.

Η επιτροπή καθορισμού των επιτοκίων της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ δημοσιεύει τα πρακτικά της συνεδρίασης του Ιουνίου την Τετάρτη και τα στοιχεία μισθοδοσίας αναμένονται πάντα με ενδιαφέρον την Παρασκευή.

Μια άλλη αύξηση των επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης από τη Fed στη συνεδρίασή της τον Ιούλιο έχει σχεδόν προεξοφληθεί και οι traders έχουν αποσύρει τα προηγούμενα στοιχήματα για μειώσεις επιτοκίων μέχρι το τέλος του έτους. Οι αγορές των ΗΠΑ είναι κλειστές για την αργία της 4ης Ιουλίου.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή