Ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ δήλωσε την Τρίτη ότι 185.000 νέοι στρατιώτες εντάχθηκαν στον ρωσικό στρατό ως επαγγελματίες συμβασιούχοι στρατιώτες από την αρχή του έτους, καθώς η Μόσχα προσπαθεί να ενισχύσει τις δυνάμεις που έχουν υποστεί μεγάλες απώλειες στην Ουκρανία.

Πέρυσι η Ρωσία ανακοίνωσε ένα σχέδιο να αυξήσει το μέγεθος των ενόπλων δυνάμεών της κατά περισσότερο από 30% σε 1,5 εκατομμύριο μάχιμο προσωπικό, ένα φιλόδοξο έργο που έγινε δυσκολότερο από τις μεγάλες αλλά μη δημοσιοποιημένες απώλειες στον πόλεμο.

Ουκρανία: Η Ρωσία αναχαίτισε drone που κατευθυνόταν στην Μόσχα

Οι αφίσες που προτρέπουν τους ανθρώπους να καταταγούν ως συμβασιούχοι στρατιώτες είναι κολλημένες σε όλες τις ρωσικές πόλεις και οι τηλεοπτικές διαφημίσεις συχνά εκπέμπουν το ίδιο μήνυμα.

Τα στοιχεία που έδωσε ο Μεντβέντεφ

«Σύμφωνα με το Υπουργείο Άμυνας, από την 1η Ιανουαρίου έως τις 4 Ιουλίου περισσότεροι από 185.000 άνθρωποι έγιναν δεκτοί στις τάξεις των Ενόπλων Δυνάμεων, εκ των οποίων περίπου 109.000 βρίσκονται στην εφεδρεία, καθώς και άλλες κατηγορίες πολιτών που καλούνται να υπηρετήσουν με σύμβαση», δήλωσε ο Μεντβέντεφ.

Σε ένα βίντεο που αναρτήθηκε στο Telegram, είπε ότι σχεδόν 10.000 νέοι νεοσύλλεκτοι εντάχθηκαν την τελευταία εβδομάδα μετά τη σύντομη ανταρσία της μισθοφορικής ομάδας Wagner, στους μαχητές της οποίας δόθηκε η δυνατότητα να υπογράψουν ως κανονικοί στρατιώτες.

«Θέλω να σημειώσω συγκεκριμένα ότι η απόπειρα ένοπλης εξέγερσης δεν άλλαξε τη στάση των πολιτών απέναντι στη συμβολαιακή υπηρεσία στη ζώνη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης» δήλωσε ο Μεντβέντεφ, αναφερόμενος στον πόλεμο στην Ουκρανία.

Η μερική επιστράτευση

Ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν διέταξε «μερική κινητοποίηση» 300.000 εφέδρων τον περασμένο Σεπτέμβριο, γεγονός που ώθησε εκατοντάδες χιλιάδες νέους να εγκαταλείψουν τη Ρωσία προκειμένου να μη σταλούν στα μέτωπα. Ο Πούτιν δήλωσε ότι δεν υπάρχει ανάγκη για περαιτέρω κινητοποίηση.

Ο Μεντβέντεφ, ο οποίος διορίστηκε νωρίτερα φέτος στο ρόλο του επιβλέποντος την εγχώρια στρατιωτική παραγωγή της Ρωσίας, δήλωσε ότι τα εργοστάσια εργάζονται όλο το εικοσιτετράωρο για τον εφοδιασμό του στρατού στην Ουκρανία.

Ο ίδιος πρότεινε να παραδοθούν στο στρατό και περιουσιακά στοιχεία που κατασχέθηκαν από εγκληματίες, συμπεριλαμβανομένων ταχύπλοων σκαφών και αυτοκινήτων.

Είπε ότι οι εισαγγελείς, η υπηρεσία ασφαλείας FSB και άλλες υπηρεσίες θα πρέπει να συνεργαστούν με το υπουργείο Άμυνας για να «λάβουν μέτρα για τη μεταφορά τέτοιου εξοπλισμού στα στρατεύματά μας το συντομότερο δυνατό».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα