Στα κόκκινα “ντύθηκε” και το ελληνικό χρηματιστήριο σήμερα, όπως άλλωστε και οι περισσότερες αγορές του πλανήτη, με την Federal Reserve και πάλι να προκαλεί ένα παγκόσμιο κύμα ρευστοποιήσεων με τη δέσμευσή της να συνεχίσει τις αυξήσεις επιτοκίων.

Ο γενικός δείκτης σημειώνει απώλειες 1,07% στις 1.281.46 μονάδες, με τον τζίρο να είναι στα 10 εκατ. ευρώ.

Είτε αναζητώντας αφορμή, είτε ως μια πιο δομική διόρθωση, το ΧΑ βρίσκεται σήμερα σε σαφή πτωτική τροχιά, χωρίς να έχει αξιόλογες στηρίξεις από τίτλους, παρά μόνο κάποια επιλεκτικά “μαζέματα” από τους αγοραστές. Τα περιθώρια φυσικά της διόρθωσης είναι μεγάλα, χωρίς να επηρεάζεται η μεσομακροπρόθεσμη ανοδική τάση της αγοράς, με πολλούς αγοραστές να περιμένουν χαμηλότερα επίπεδα για να επέμβουν.

Όπως έχουν επισημάνει αρκετοί εγχώριοι αναλυτές πάντως, όσο η αγορά δεν αφήνει περιθώρια σημαντικών διορθώσεων, τόσο θα γίνεται πιο ευαίσθητη σε εξωτερικούς καταλύτες, όπως είναι η σημερινή πτώση στις διεθνείς αγορές. Άλλωστε, το πρώτο εξάμηνο του έτους έδειξε ότι πλέον το ΧΑ έχει ακολουθήσει μια πιο αυτόνομη πορεία, η οποία όμως θα θολώνει όσο οι ταλαντωτές του δεν αποσυμφορούνται.

Η εικόνα στο ταμπλό

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, οι πιέσεις εστιάζουν σε Aegean, Coca Cola, Jumbo, ΕΛΧΑ, ΕΥΔΑΠ, Λάμδα, Βιοχάλκο, ΟΠΑΠ, Μυτιληναίο, ΕΛΧΑ, Autohellas, ΔΕΗ, Motor Oil, Cenergy, ΔΕΗ και Εθνική, ενώ σε αρνητικά εδάφη είναι και οι Eurobank, Πειραιώς, Τέρνα Ενεργειακή, Ελλάκτωρ, Τιτάν, Alpha Bank, Σαράντης, ΓΕΚ Τέρνα και ΟΤΕ. Η Quest στον 25άρη είναι η μοναδική στο +0,64%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών